Lucas de Man

De architect

ProgrammaBlokkenschema

16:00 - 16:40 | Rederij

De Architect is gespecialiseerd in regeneratief bouwen. Middels renders en maquettes van zijn ontwikkelde projecten neemt de architect je mee in de wereld die kan zijn, door ze voor te stellen als reeds hier. De architect laat een wereld zien waarin onze gebouwen en natuur veel meer samenvallen en waarin we onze principes voor een duurzame wereld ultiem vormgeven. Echt een aanrader.

 

 

A

Biografie

Lucas De Man studeerde in 2004 af in Germaanse Talen aan de KU Leuven en in 2008 aan de regieopleiding in Amsterdam waarna hij gelijk Stichting Nieuwe Helden begon met Wouter Goedheer. Naast zijn werk als artistiek leider van Nieuwe Helden (2008) en Biobased Creations (2019), is Lucas werkzaam als (freelance) regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Hij presenteert verschillende culturele tv-programma’s waaronder Kunstuur en Man en Kunst (AVROTROS).

Vanuit Nieuwe Helden neemt hij ook extra rollen op zo was hij Stadskunstenaar van Den Bosch (2012-2016) Artist in Residence van de Rabobank (2017-18), Curator van TAZ (2019), creative director van TED X Amsterdam (2017) en van het Amsterdam Light Festival (2020) en is hij sinds 2019 samen met Pascal curator van The Embassy van Biobased and Circular Building. Daarnaast is Lucas een veelgevraagde host en spreker voor grote en kleine evenementen in binnen- en buitenland. Lucas won ook verschillende prijzen en nominaties maar daar praten we een andere keer over.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op