Margo Verhoeven

Zorgen voor AI

ProgrammaBlokkenschema

18:00 - 18:40 | Rederij

De theatrale lezing is gebaseerd op diepgravend antropologisch onderzoek naar de samenwerking tussen mens en machine in de setting van de zorg. Tientallen artsen, AI programmeurs, ethici en toekomstdenkers werkten mee aan de totstandkoming.
Het resultaat is een voordracht van een toekomstscenario over de samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen en algoritmes in ziekenhuizen. Het belicht zowel de positieve als negatieve gevolgen op hun dagelijks werk. Bijvoorbeeld op het vlak van menselijke vaardigheden, de verschuiving van verantwoordelijkheid en werkdruk.
Duidelijk wordt hoe de werkpraktijk in ziekenhuizen aan het veranderen is – en nog (flink) veranderen gaat. Bijvoorbeeld op het gebied van ‘de ethiek van AI’. We zien hoe de samenwerking tussen mens en machine, ondanks strenge wet en regelgeving, soms héél anders uitpakt dan verwacht.
Maar willen we dit eigenlijk wel? Zo nee, welke maatregelen moeten we nemen om een ánder scenario te laten ontstaan? Zo ja, welke praktische en ethische zaken moeten we in acht nemen om dit scenario werkelijk te laten plaatsvinden?

Biografie

Margo Verhoeven (1993, ‘s-Hertogenbosch) is actrice en theatermaker. Ze studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en werkt sindsdien bij diverse Nederlandse en Vlaamse toneelgezelschappen. Daarnaast bekwaamde ze zich als trainingsactrice en presentatiecoach buiten de muren van het theater. Sinds 2024 staat zij twee dagen per week voor de klas in het basisonderwijs, om op een andere manier met overdracht bezig te zijn. De wens om te spelen, na te denken, in te leven en de mogelijkheid om van perspectief te veranderen zijn daarbij leidend. Of het nu in het theater is, in het bedrijfsleven of voor de klas; in haar werk zoekt ze altijd naar wegen om anderen hierin mee te nemen.

Deze sessie maakt onderdeel uit van het programma op Company New Heroes Stage – Hosted by Lucas De Man

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op