Marieke van Vliet

Bouw een Breinpaleis: technologie die jou versterkt

ProgrammaBlokkenschema

15:00 - 15:40 | Theater kleine zaal

In de huidige maatschappij is technologie niet ingericht voor jou, als mens. Het is bedacht door grote techbedrijven die een heel ander belang hebben. Veel technologie is gebouwd voor gemak en persoonlijke aanbevelingen, en zorgt voor overload en individualisering. De technologie is bovendien altijd leidend geweest bij innovaties, niet de mens. De mens moest zich er maar aan aanpassen. We hebben daarom geleerd te werken met computers die te weinig inspelen op menselijke behoeftes.

De gevolgen zijn aanzienlijk: Ook al zijn we als mens erg goed in ons aanpassen, we kunnen moeilijk omgaan met verslavende technologie en informatie overload. Is dat ook de reden dat we een afvlakking zien van het wereldwijde IQ? Zitten we dus aan de limiet van ons menselijke kunnen?

Dr. Marieke van Vliet denkt van niet. We kunnen juist krachtiger worden door technologie. Áls we het op de juiste manier gebruiken! Bouw je persoonlijke Breinpaleis en laat technologie je helpen om je potentieel beter te benutten.
In je eigen Breinpaleis bouw je alles wat voor jou interessant is: een visueel ideeënnetwerk, een boekenkast, to do-lijst of kanban board. Heb je een kamer voor privé en een voor je werk? Of wil je nieuwe gewoontes monitoren? Wil je een informatie flow opzetten om jouw inzichten en gelezen quotes in bij te houden, om zo makkelijk zelf iets nieuws te creëren?

Word zelf de architect van je technologie, bouw je eigen Breinpaleis. En benut je intelligentiepotentieel! Zorg dat technologie in dienst staat van de mens, en niet andersom.

Biografie

Marieke is een ervaren IT Business Analist met een PhD in Neuroscience. Ze doet onderzoek naar Moral Design Strategy en is de oprichter van het Breinpaleis. Het Breinpaleis is de plek waar onze notities en gedachten samensmelten tot wijsheid en we moeiteloos kunnen terugvinden wat we zoeken. Het is de plek waar technologie ons helpt context te creëren voor onze kennis en gedachten.

Dankzij geavanceerde technologie en diepgewortelde social media speelt de huidige maatschappij steeds beter in op onze verlangens, waardoor we steeds meer willen.

Marieke’s missie? Mensen helpen zich niet te verliezen in de ratrace van tech maar technologie voor zich te laten werken. Marieke gelooft dat technologie kan bijdragen aan de complexe en rijke ervaring die ons mens maakt. Zolang we het maar met intentie inzetten.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op