Milouska Meulens

Moederland

ProgrammaBlokkenschema

15:00 - 15:40 | In de Storm

Ik leid, speel, presenteer en schrijf. Ren, grijp, val en drijf.

Biografie

Milouska Meulens werd geboren in Willemstad op Curaçao en verhuisde op 5-jarige leeftijd naar Nederland naar het Friese dorp Ureterp. Meulens studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar studie werkte zij een jaar op Curaçao. Vervolgens werkte zij een tijd voor het televisieprogramma Zembla. Ze presenteerde van 2000 tot en met 23 juli 2015 het Jeugdjournaal op de televisie en maakte ook items voor dit programma. In de zomer van 2012, en ook winter van 2014 presenteerde ze incidenteel het NOS Journaal. In 2006 was ze de mol in het programma Wie is de Mol?.

Van september 2015 tot eind 2019 was zij co-presentator op NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, het natuurprogramma van de BNNVARA naast Menno Bentveld. In februari 2017 was ze gestopt als presentator van de radio-uitzending van Vroege Vogels. Meulens presenteerde in 2015 het Megaspektakel van Kinderen voor Kinderen, en sinds september 2016 Groen Licht.

In 2021 schreef ze het kinderboek Elin. In het programma Dream School trad ze in hetzelfde jaar op als gastdocent, hierin vertelde ze over het onderwerp schaamte. Sinds 1 januari 2022 presenteert ze voor Omroep ZWART het programma De Nacht Is ZWART op NPO Radio 1.

Milouska staat op het IndeSTORM-podium.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op