Patrick Petersen

AI in de praktijk: ‘De alledaagse, praktische meerwaarde van AI voor de (non-)profit gebruiker!’

ProgrammaBlokkenschema

18:00 - 18:40 | Grote zaal gasfabriek

AI zorgt voor veel onterechte bangmakerij. Toch is AI – bijvoorbeeld al in 1980 met het spel Pac-Man – al heel lang aanwezig is ons hybride en mobiele bestaan. AI dient een (non-)profit en gemakzuchtige bijdrage te leveren aan ons (werkend) leven.

Na big data, machine learning, algoritmisch structureren en automatisch leren draait het anno 2024 om kunstmatige intelligentie en de mogelijkheid machines mensachtige vaardigheden te laten vertonen. Patrick Petersen vertelt over de kansen van AI op het gebied van redeneren, dataverwerking, analyseren, educatie en creatie. Hij focust op het “wat” en “hoe”: hoe laten we AI de complexe alledaagse taken uitvoeren om werk te vergemakkelijken?

Hij geeft twee Handboeken AI weg tijdens zijn optreden.

 

Biografie

De uitgesproken “vreemde eend” Patrick Petersen RDM MA MSc, studeerde ooit aan de London Business School & Finance en Genova Business School. Docent, webhost, onderzoeker (“Verduurzaming van digitale platformen”), ondernemer en spreker. Petersen schreef genomineerde bestsellers als Handboek Social Business, Handboek Conversie, Handboek Online Marketing en het recente Handboek.AI. Met ruim 25 jaar ervaring als internationaal docent op diverse (post-)hbo’s – en als ervaren, excentriek consultant – deelt hij graag zijn kennis op zijn populair nieuws.marketing, uitgesproken columns op Adformatie en MarketingReport en in irl in de profit en non-profit sector, zoals UMC Amsterdam, Trendhopper International, EY, Heijmans, Hästens, Somfy smart home, MTV Europe en IKEA International.

Petersen was in een “ander leven” als acteur te zien in onder andere de serie Flodder, Paul Verhoeven’s Zwartboek en Jackie Chan’s Who Am I.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op