Michaël Bloos

Universum van de waanzin

ProgrammaBlokkenschema

15:00 - 15:40 | Rederij

Stap binnen in het Universum van de Waanzin, geleid door regisseur Michaël Bloos. Na jaren van onderzoek en creatieve exploratie nodigt Bloos je uit voor een reis door zijn persoonlijke en onze maatschappelijke verhouding tot waanzin. Hij voerde intieme gesprekken met experts en maakte o.a. internationale voorstellingen en museale installaties.

Vandaag deelt Bloos zijn ervaringen en inzichten, geïnspireerd door zijn eigen familieachtergrond. In een theatrale vertelling, doordrenkt met filosofische reflecties en persoonlijke ontdekkingen, duikt Bloos diep in de psyche, waar angst en creativiteit elkaar ontmoeten. “Possible Minds” is een zoektocht naar grip op de werkelijkheid, en tegelijk een viering van de kracht van verbeelding en gedeelde ervaring. Wees voorbereid om je eigen perceptie uit te dagen en samen met Bloos de grenzen van de menselijke geest te verkennen

 

Credits:
Concept en spel: Michaël Bloos
Tekst: Frank Siera en Michaël Bloos
Beelden: Anne Caesar
Muziek: Niels Vermeulen
Dramaturgie: Amber Bloos

Biografie

Michaël Bloos (1988, Utrecht) is een in Amsterdam gevestigde internationaal opererende acteur en regisseur. Hij studeerde in 2012 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. En werd in 2021 ‘Master of the Arts’ Directing & artistic research aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is een professioneel creator die uiteenlopende artistieke producties vormgeeft.

Volgens TROUW stonden zijn voorstellingen in de top 3 beste voorstellingen van 2021.

Michaël is gefascineerd door de verschillende constructen van de werkelijkheid die wij als mensheid hebben opgeworpen. Hij duikt graag diep in een onderwerp, probeert onze tijd en generatie te vangen, momentum te creëren en deelt dan zijn inzichten en de uitkomsten van zijn onderzoek in film, theater, performances, podcasts en installatiewerk.

Hij doet dit niet alleen maar altijd in samenwerking met andere kunstenaars en niet zelden internationaal in projecten van Iran tot Zuid-Korea, van Australië tot Saudi-Arabië, van Zweden tot Mexico.

Momenteel is hij de artistieke leider van het Universum van de Waanzin. In samenwerking met kunstinstellingen, musea, theaters en film- en podcastproducenten en andere kunstenaars, wetenschappers en denkers onderzoekt hij de ‘Zin van de waan.’

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op