Online

Masterclasses

Boukje Keijzer

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Vorig jaar stond Boukje op het Kennisfestival met haar boek De regels en de rek. Nu is zij terug bij ons door middel van een masterclass met inspirerende rekstrategieën die je kunt inzetten om ruimte te creëren in de regels. Bijvoorbeeld om maatwerk te kunnen leveren en menselijkheid te tonen als de situatie daarom vraagt. Of om de bureaucratie te verminderen, zodat je tijd overhoudt voor je ‘echte’ werk. Zonder daarbij het houvast dat die regels bieden meteen los te hoeven laten.

Want veel mensen hebben een haat-liefdeverhouding met regels. Regels zorgen voor duidelijkheid en houvast, maar zetten ook de werkelijkheid vast. Waardoor goede ideeën nooit voorbij ‘kan niet’, ‘mag niet’ en ‘past niet’ komen en er onvoldoende ruimte is voor de menselijke maat of maatwerk. De balans tussen regels en rek is zoek. Het kan anders.

Over de Spreker(s)

Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al meer dan 20 jaar actief in de publieke sector. Sinds 2010 is ze directeur van 7Zebra’s, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Van daaruit ontwikkelde ze een methodiek om meer mogelijk maken door de rek in de regels te vinden, gebundeld in haar boek ‘De regels en de rek’ (2021), met een bijpassende kaartenset om binnen organisaties het gesprek hierover te voeren.

Van oorsprong is Boukje communicatiewetenschapper en (gepromoveerd) sociaal psycholoog. Haar proefschrift (2002) had als titel Changing perspectives, een motto dat als rode draad door haar carrière loopt. Ze prikkelt, daagt uit, denkt mee, en schetst een aanlokkelijk, bereikbaar perspectief. Haar methodiek De regels en de rek biedt een solide basis om stap voor stap toe te werken naar een situatie waarin regels en rek beter in balans zijn. Met ruimte voor professionele autonomie en houvast om te kunnen sturen op wat belangrijk is in jouw organisatie. Want tussen de regels is er veel meer ruimte dan je denkt.

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden
Module 1: Regeldruk, regelruimte en regelvariatie
Module 2: Wat proberen we eigenlijk te regelen?

En lukt dat ook een beetje?

Module 3: Op zoek naar de rek
Module 4: Beren op de weg

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op