Online

Masterclasses

Terug naar de menselijke maat

Jaap Peters

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Nieuwe Tijden – Anders Organiseren

In deze online masterclass gaat Jaap Peters op zoek naar de menselijke maat. Hij laat zien hoe organisaties gevangen zitten in de systeemwereld van harkjes, regels en procedures. De aansluiting op de leefwereld ontbreekt en daarmee gaat ook de menselijke maat verloren. Rijnlands organiseren begint juist bij de leefwereld en legt het primaat van de coördinatie bij de professionals die daarmee in verbinding staan. Ondersteunende diensten zorgen voor ondersteuning. Dus geen organisatie van boven en onder, maar van voorkant en achterkant.

Jaap legt haarscherp de vinger op de pijnlijke plek en laat zien hoe het ook kan. Stel dat ‘de organisatie’ niet veel meer mag zijn dan een hulpmiddel van professionals die samen hun werk goed willen doen? Moet het dan allemaal zo ingewikkeld? Is het management-discours wel van toepassing op de rechterlijke macht, de GGZ, de jeugdzorg, het sociaal domein, de ouderenzorg, scholen en universiteiten, etc.? ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in’, schreef Leonard Cohen.

Het management-discours heeft ons sinds 1850 veel gebracht. Maar de grens, de limiet (de Limes) is bereikt, meer-van-hetzelfde gaat ons en onze (klein-)kinderen niet verder helpen. Hoe kunnen we de systeemwereld weer dienend maken aan de leefwereld? Dat is de vraag die zal moeten worden beantwoord. En er zijn gelukkig al praktische voorbeelden.

 

Over de Spreker(s)

Jaap Peters is organisatieadviseur en soms interim-bestuurder. Op zijn visitekaartje bij DeLimes staat organisatie-activist, een geuzennaam die hij van één van zijn klanten kreeg. Doen is immers het nieuwe praten. Hij is niet alleen enthousiasmerend, maar schreef ook een elftal boeken; o.a. de bestsellers Intensieve Menshouderij, Bij welke reorganisatie werk jij?, Strategie uit Chaos, Nieuwe Tijden – Anders Organiseren en Het Grote Rijnland Boekje. Op dit moment werkt hij aan een HBO-studieboek Rijnlands Organiseren.

Hij studeerde bedrijfskunde in Delft, volgde SIOO en is initiatiefnemer van het Rijnland Praktijk Festival, Slow Management Kwartaalmagazine, de opvolger van het failliete TSN-thuiszorg en zit in de Raad van Toezicht van een tweetal commerciële bedrijven.

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden
Module 1: Invoegstrook (een inleiding)
Module 2: Deugen de meeste organisaties?
Module 3: Hoe richt je de organisatie dan in?
Module 4: Hoe kunnen we oefenen.
Module 5: Durven we elkaar in de ogen te kijken?

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op