Online

Masterclasses

Vergader jezelf gelukkig

Rik Nijkamp

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Vergaderen. We doen het overdag op ‘t werk, we doen het ’s avonds op de vereniging en met een beetje geluk is er ook nog een in het weekend. En beetje bij beetje worden we moedeloos, want we vinden vergaderen helemaal niet leuk. Het kost ons tijd en het levert veel te weinig op.

Toch is het raar dat we vergaderen niet leuk vinden en er dus niet gelukkig van worden. Want als sociale wezens vinden we het juist fijn om dingen samen te doen. In onze vrije tijd vinden we weinig zo leuk als bij elkaar komen en urenlang over van alles te praten. En het leukst aan ons werk zijn vaak de collega’s.

Dus samen met anderen zijn is kennelijk niet het ergste aan vergaderen. Het is eerder de manier waarop. En dat is goed nieuws, want daar kan je wat aan doen!

In deze masterclass doen we jou drie beloften om te zorgen dat ook jij je gelukkig kunt vergaderen!

  1. Dat je als deelnemer voortaan haarfijn weet waarom jij wel of niet moet deelnemen.
  2. Dat de vergadering die jij organiseert resultaat oplevert en dus tijd overhoudt om het leuk te maken.
  3. Dat we jou, je team en zelfs je hele organisatie, kunnen leren om je gelukkig te vergaderen.

Over de Spreker(s)

Rik Nijkamp verbaast zich als ervaren directeur voortdurend over hoe mensen met elkaar omgaan als we ‘samen werken’. Op de weg van het samen toewerken naar een collectieve ambitie worden er voortdurend obstakels opgeworpen die alle betrokkenen uitdagen en scherp houden. We mogen en moeten niet vergeten onderweg te genieten en hetgeen we ervaren, leren en meemaken te reflecteren naar onze toekomst.

Na de hogere hotelschool heeft Rik bedrijfskunde gestudeerd op Nijenrode. Nu vele jaren later heeft in loondienst en met name als ondernemer zakelijk veel mogen zien en meemaken. Van de wereld, maar ook van de bedrijven en met name ook de mensen. Verbeteren, verfraaien, versnellen, maar ook het overnemen- en verkopen van de bedrijven vond en vind hij spannende processen. Zijn kracht ligt in het ontwikkelen en vermarkten van (innovatie) concepten/ ideeën. Daarbij voelt hij zich als een vis in het water.

Na jarenlang druk doende geweest te zijn om mensen structureel te helpen met hun inzetbaarheid begon hij zich serieus af te vragen wat de toegevoegde waarde was als we zieke mensen weer hielpen inzetbaar te worden en te blijven om ze vervolgens terug te laten keren in zieke organisaties. Hij begon zich steeds meer te storen aan hoe wij als mensen binnen organisaties met elkaar omgaan, op alle niveaus van de organisatie. We maken het elkaar onnodig lastig wetende dat we het grootste deel van ons levend werkend doorbrengen. En werk kan zoveel beter en leuker!

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden
Module 1: Introductie
Module 2: Waarom moeten we vergaderen en waarom moet jij daarbij zijn?
Module 3: Hoe beleven we een vergadering?
Module 4: Hoe kan je als organisator snel en zorgvuldig een vergadering ontwerpen?
Module 5: Wat is de impact van online vergaderen?

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op