Barbara van der Steen en Elke Stevens

Wat vertelt jouw intuïtie jou?

Laten jij je leiden door de realiteit buiten of door datgene wat resoneert van binnen? 

Intuïtie is de basis van innovatie. Elke innovatie begint met ideeën die er nog niet zijn. Intuïtieve ingevingen die je niet kan bedenken, laat staan beredeneren.

Veel mensen twijfelen aan hun intuïtie. Ze vragen zich af of ze het genoeg gebruiken, of ze het kunnen vertrouwen, en zelfs of ze het eigenlijk wel hebben. We aarzelen allemaal wel eens om een beslissing te nemen op basis van onderbuikgevoelens, ingevingen of een ‘zesde zintuig’. Wanneer mensen hun intuïtie wantrouwen, is dat meestal omdat hun rationele kant deze ingevingen afwijst. Omdat we intuïtie vaak niet precies kunnen verwoorden, zijn we geneigd haar bij de eerste de beste tegenwerping maar los te laten. En door onbekendheid met onze eigen specifieke ‘bron van informatie’ is de flits van inzicht zo voorbij.

Waarom?

Een maatschappij in beweging vraagt om mensen die rustig in hun schoenen staan en sensitief zijn voor ‘het nieuwe’. Dit vraagt om een sterke verbinding met hoofd, hart en buik; het invoelen vanuit je diepste bron en het doorgronden van je eigen valkuilen en patronen.Deze workshop biedt een plek om hiermee in contact te komen; door samen met anderen aandachtig te reflecteren versterkt je je intuïtieve basis.

Tijdens deze workshop ga je met je waarnemingen aan de slag. We onderzoeken ter plekke bij onszelf en elkaar wat de verschillende lagen van intuïtie vertellen. Wat klopt nou? Wat zijn belemmerende stemmen en welke informatie biedt echte helderheid? We leiden de workshop in met een model van verschillende mindsets die je helpen te kijken naar jouw verschillende lagen van intuïtie. De aandacht gaat vervolgens middels korte meditaties en reflecties uit naar ieders indrukken, waarnemingen en onderbuikgevoelens; een enorme bron van creativiteit en innovatie.

 

Biografie

Elke Stevens

Elke is intuïtief coach voor individuen en groepen binnen en buiten organisaties. Ze neemt mensen mee in het ontwikkelen van hun intuïtie en Zijnskracht. Ze laat zich in het werken leiden door haar eigen heldere afstemming.

Barbara van der Steen

Barbara is psycholoog/coach en adviseur in nieuw-leiderschapsontwikkeling. Ze doet een PhD-onderzoek naar Leiderschap & Zingeving en de betekenis van Reflectie, Intuïtie en Resonantie.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op