Bas van Kesteren

Wat gebeurt hier nu eigenlijk? Groepsdynamiek: je kunt het alleen veranderen als je het ziet

Jij en ik maken het elke dag weer mee. De perikelen in groepen en teams. De weerstand, de sentimenten, de beïnvloeding en andere dynamieken die een belangrijke rol spelen in hoe we sámenwerken en ‘samen werken’. We willen zo graag vooruit met de groep maar dat lukt vaker niet dan wel. Dit is een terugkerend fenomeen dat ons in de greep houdt.

Frustratie en ontevredenheid zijn vaak de uitkomsten van onze vergaderingen, overleggen en bijeenkomsten. En die frustratie leidt vaak tot minder betrokkenheid en tevredenheid. Dat kost niet alleen een hoop tijd, maar heeft ook een duidelijk negatieve invloed op de productiviteit en motivatie.

Het kan ook anders, door ons alleen al bewust te zijn van het gedrag van mensen in de groep. We zijn zo vaak bezig met onszelf, onze eigen gedachten en meningen, en met processen en taken, dat we niet of nauwelijks letten op het groepsgedrag.

Wat als je meer kennis krijgt over hoe groepen werken? Wat als je beter kunt herkennen wat belemmerende groepsdynamieken zijn? Wat als je de groep zo kunt stimuleren dat deze slimmer wordt dan de slimste mens uit de groep? Wat als je op een nieuwe manier naar samenwerking in groepen gaat kijken?
Door het herkennen van groepsgedrag, een beetje kennis van gedragswetenschap en wat handvatten om de groep of team de juiste impuls te geven, kun je de groep in de Forward Thinking modus zetten.

Van passief naar actief. Van individueel naar collectief. Van meningen en oordelen naar ideeën en oplossingen.

Je kunt het alleen veranderen als je het ziet

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op