Danielle Koch en Urjan Claassen

'Mama kijk eens!', de kracht van verhalen

“Dit boek gaat over mijn leven met mijn (geestelijk) zieke moeder en mijn zoektocht naar geluk”. Het zijn de eerste zinnen uit het boek dat Danielle Koch en Urjan Claassen samen schreven. Danielle groeide op met een geestelijk belaste moeder wat op latere leeftijd resulteerde in de diagnose PTSS. Door haar verhaal op te schrijven kon ze haar verleden van zich afschrijven en een plek geven. Het deed veel voor Danielle zelf maar ook veel voor mensen om haar heen. Haar verhaal gaf sommige mensen steun, andere mensen inzicht.

Urjan is een goede jeugdvriend van Danielle en schreef het verhaal voor haar op. Hij is auteur van boeken die over risicomanagement en organisatieontwikkeling gaan en had nog nooit eerder een dergelijk persoonlijk verhaal geschreven. Maar om organisaties te veranderen hebben persoonlijke verhalen als dit soms veel meer impact dat een boek over management.

Het resultaat is de aangrijpende roman ‘Mama, kijk eens!’. Het boek beschrijft het verhaal van het kind Danielle dat opgroeit tot een volwassen vrouw. Danielles zoektocht naar liefde en erkenning wordt telkens verstoord door de grillen van haar zieke moeder. Maar ook door te weinig steun en hulp die ze van de mensen om haar heen krijgt, van instanties, school of mensen uit haar buurt. Het is geen onwil maar vooral onwetendheid en ongemak van de mensen in haar omgeving.

‘Mama, kijk eens!’ sloeg in als een bom. Danielle kreeg veel positieve reacties van lezers wat een enorme boost betekende voor haar zelfbeeld en het herstelproces van PTSS. Stapje voor stapje werd Danielle een ander mens. Het boek bleek ook een enorme steun en stimulans te zijn voor (familie van) lotgenoten en hulpverleners om beter voor zichzelf en anderen te zorgen. Diverse lezers zijn na het lezen van het boek begonnen om serieus werk te maken van eigen persoonlijke verwerkingsproces.

Tijdens dit Moment of Impact vertellen Danielle en Urjan wat ‘Mama, kijk eens!’ bij henzelf en anderen teweeg heeft gebracht. Maar ook wat ze met dit verhaal nog meer zouden willen bereiken: buurtbewoners, scholen en gemeenten er bewust van maken dat kinderen die thuis in de knel zitten je nodig hebben, dat je ze ziet en ze omarmt. Misschien wordt het een film want een verhaal kun je op vele manieren vertellen. Vandaag is het live, veel persoonlijker kan het niet.

Biografie

Urjan Claassen (48) is registeraccountant, ondernemer en docent aan de Nyenrode Business Universiteit. Urjan is auteur van diverse management boeken. Danielle Koch (44) is moeder en verzorgd onderwijsbegeleiding.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op