Eicas

Stoomcursus vernieuwende kunst

Ook dit jaar opent Museum EICAS preview tijdens Het grootste Kennisfestival weer haar deuren. De hele dag door rondleidingen van ongeveer 40 minuten met een stoomcursus hedendaagse non-figuratieve onderzoekende en vernieuwende kunst.

De vaste collectie van Museum EICAS preview bestaat uit werk van de Nul-kunstenaars Henk Peeters, Jan Henderikse, Armando, Jan Schoonhoven en herman de vries. Daarnaast presenteert Museum EICAS preview tijdens de IJsselbiënnale 2021 verschillende kunstenaars. Daarmee verbindt Eicas heden en verleden: Tijd en Tijdelijkheid.

‘Het niets als tegenhanger van de materie en als filosofisch vraagstuk maakt al vanaf het allereerste begin deel uit van onze wereld. Toch is het bovenal de volheid, het materiële dat zich aan onze zintuigen opdringt. Als geen andere kunststroming hebben de kunstenaars van ZERO een unieke tussenpositie gekozen door zich bezig te houden met de sensibilisering van dat waarvan we denken dat het niet zichtbaar is en hun artistieke denken en handelen te richten op datgene wat het materiële omringt, zichtbaar maakt en transformeert. Zo ontstaat een meeromvattend begrip van de dingen en de wereld.’

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op