Marije van den Berg

De beleidsbubbel, en hoe we die liefdevol leeg kunnen laten lopen

Marije van den Berg schreef ‘De beleidsbubbel, en hoe we die liefdevol leeg kunnen laten lopen’. Haar verhaal helpt je om een kijk op de overheid te ontwikkelen die verandering onvermijdelijk maakt. (Je bent gewaarschuwd.)

Over De beleidsbubbel
De manier waarop we maatschappelijke problemen te lijf gaan, helpt ons van de regen in de drup. Dit is niet meer te fiksen met een driesporentraject, een ronkende afkorting, visies en plannen van aanpak, een forse geldstroom, een grotere afdeling, reputatiemanagement en heel, heel veel vergaderen.

Kan het anders? Hopelijk. Want het moet beter. Deze beleidsbubbel moeten we liefdevol leeg laten lopen, om ruimte te maken voor de gemeenschap. Dat doen we door: beleidsbeheer. Zodat we ons werk weer goed doen, zonder dat we ervan hoeven huilen. ‘De beleidsbubbel’ is  voor mensen die het niet willen opgeven met de overheid. En een medicijn tegen cynisme.

– waarom het helaas logisch is dat de beleidsbubbel almaar groter wordt
– van beleid maken naar beleidsbeheer
– knijpen in het brood
– waarom politiek best nuttig is
– iets over badjasjes, en, heel eng,
– een pleidooi voor standaarden en checklists

Biografie

Marije van den Berg (auteur van Stop. Stopstrategie voor organisaties, shortlist Managementboek van het Jaar) helpt je om een kijk op de overheid te ontwikkelen die verandering onvermijdelijk maakt. (Je bent gewaarschuwd.) Democratie in uitvoering

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op