Mathilde Maas Kuper

OverPIJNzing

Is dit voor jou ook een herkenbaar verzoek?: “Oh ja en dan nog één ding. Het moet wel een leuke dag worden. Natuurlijk moeten we ook echt met elkaar aan de slag, maar laat mensen vooral blij naar buiten gaan”..  Krijg jij dit verzoek weleens of ben jij de persoon die dat vraagt tijdens een teambuildingsdag of een heisessie? Na dit Moment of Impact  bestaat de kans dat je de volgende keer afsluit met: “Laten we vandaag de tijd nemen om de pijn in te duiken en hem voelbaar en tastbaar te maken”.

Want om succes te kunnen behalen voor jezelf en voor de mensen waarmee je werkt, moet je buiten je comfortzone, in de gevarenzone durven treden. Het brengt ons vaak in een lastig pakket want pijn vinden we moeilijk. Om het zichtbaar te maken, om erover te praten en om er ruimte voor te maken. Je hoeft pijn niet leuk te gaan vinden, maar door er goed mee om te gaan los je knelpunten op en krijg je mensen in beweging.

Zo lang ik me kan herinneren heb ik me bezig gehouden met hoe mensen omgaan met pijn. Misschien kwam dit wel door de bijzondere plek waar ik geboren ben, op de grens van Zambia en Malawi in een klein lepra-ziekenhuis: lepra is een bijzondere ziekte die zich kenmerkt doordat pijn zijn werk juist niet goed doet in het lichaam. Ik heb  me gespecialiseerd in omgaan met pijn in organisaties en in teams. Zure appels noem ik dit. In deze luchtige en vooral nuchtere overpijnzing neem ik je mee langs wat ik weet over pijn en wat jij weet over pijn. We maken van pijn iets heel praktisch en alledaags met hilarische, verdrietige en persoonlijke verhalen. Wat wordt jouw antwoord op de vraag: De spotlight op pijn, of toch niet?

 

Biografie

Mathilde Maas Kuper is organisatieadviseur en helpt al vijftien jaar teams en organisaties succesvol veranderen door de vinger op de zere plek te leggen. Zij bouwt aan toekomstbestendige leiders die pijn kunnen zien, aangaan en doen. Als schrijver, ondernemer en spreker pleit zij voor een cultuur waarin we pijn op waarde schatten. Onlangs verscheen haar boek “De verfrissende smaak van zure appels” met een pleidooi dat pijnmanagement onmisbaar is voor succesvol leiderschap.  Een nuttig en bruikbaar boek voor managers en andere mensen, door de vele voorbeelden en stapsgewijze aanpak die ze daarin beschrijft.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op