Marjolein Quené en Jaap Peters

Voorbij de managementmaatschappij

Overal zijn managers te vinden die het werk beter regelen, marktconform maken of de efficiëntie verhogen en zo veel geld uit organisaties weten te halen. Alles wordt tegenwoordig gemanaged – het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg, de overheid, de rechtsspraak, de politiek, de schone lucht, de natuur – waardoor er veel kapot wordt gemaakt. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Marjolein Quené, historicus en bedrijfskundige, schreef het boek Voorbij de managementmaatschappij. Daarin onderzoekt ze hoe de managementleer onze samenleving, onze manier van werken en denken zo ingrijpend heeft kunnen veranderen. Aan de hand van filosofen als Hannah Arendt en Susan Neiman biedt Quené een hoopvol alternatief om op een andere manier naar onze maatschappij te kijken en onder het juk van het management vandaan te komen.

Hoe kun je daaraan bijdragen, als individu en als organisatie? Of moet er meer gebeuren? Hierover gaat Marjolein Quené in deze sessie in gesprek met organisatieadviseur Jaap Peters, voorvechter van het Rijnlandse Model, en natuurlijk met de deelnemers.

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op