Maurits Koster

Rennen, springen, vliegen ... en stilstaan

Ik ben een echte slashie.  Het woord verwijst naar het leesteken de slash en staat voor iemand die twee of meer banen heeft. Eén beroep is gewoon te weinig voor mij om al mijn interesses in kwijt te kunnen. Ik ben echt niet de enige, sterker nog eigenlijk zijn wij met z’n allen slashies geworden, geen van ons is nog onder één noemer te vangen. Niet alleen in je werk is er altijd meer en iets anders wat je aandacht vraagt, maar ook in het sociale leven vervul je allerlei rollen en functies. En dat is mooi want het is prachtig om te ontdekken en te ontwikkelen en om bezig te zijn met dat wat je boeit. Blijven ontwikkelen, springen, vliegen…maar ook vallen en opstaan want soms moet je even stoppen om op een goede manier door te kunnen gaan.

Ook dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Ik was ondernemer, zette verschillende bedrijven op en verkocht ze weer. Maar ik was ook dol op theater en volgde een theatercursus om daarna ook meteen mee te doen aan het Amsterdams Kleinkunst festival. Alles was mooi en leerzaam maar ook net even teveel met ziekte tot gevolg want mentaal rende ik mezelf voorbij. Ik had te weinig tijd gemaakt voor verbinding maken, aandacht geven en aandacht krijgen, geaard zijn.

Dat zie ik om me heen bij heel veel mensen. Door alles wat we willen en moeten komt onze mentale fitheid  onder druk te staan. Daarom heb ik nog een slashie toegevoegd aan mijn naam: Ik verzorg ook mentale fitheid trainingen om op die manier het psychologisch kapitaal van mensen te kunnen verhogen, om meer mentale veerkracht te kweken. Dus we gaan aan de slag met mentale fitheid in dit Moment of Impact! Met inzichten uit de positieve psychologie gaan we meer hoop, optimisme, vertrouwen en veerkracht opbouwen.  Het wordt een ervaringsgerichte, praktische en doelgerichte workshop. Én met meditatie en visualisatie oefeningen, ook dat nog ;-).

Dus slashie, voeg er nog één slash aan toe: slash mindful!

 

Biografie

Maurits Koster  is presentator, trainer, ondernemer en theatermaker. Hij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna woonde en werkte hij 5 jaar in Canada. Terug in Nederland heeft hij als ondernemer verschillende bedrijven opgezet en verkocht. In 2009 begon hij aan een nieuw avontuur, een theateropleiding. Hij stond in de finale van De Comedy Award Delft en won de persoonlijkheidsprijs in de finale van het Utrechts Cabaret Festival. Nu staat hij in theaters door het land met zijn voorstelling ‘Demonen’. Over dromen najagen, belemmerende overtuigingen en worden wie je kan zijn. Begin dit jaar richtte Maurits MegaMindful op voor trainingen over mentale fitheid, mindfulness en mindful presenteren https://megamindful.nl/

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op