Petra Kuipers

Geen idee van de volgende stap? Dat is goed nieuws!

Als herstellend controlfreak is Petra Kuipers gegrepen door veranderlijkheid en niet-weten. Haar boek Navigeren in de mist – Leiderschap bij niet-weten stond dit jaar op de longlist voor Managementboek van het Jaar.
Wat ga je als leider doen als de wereld zo snel verandert dat je het ook allemaal niet meer weet? Als je omgeving zo onvoorspelbaar is geworden dat je sturingsdata niks meer waard zijn? Hoe kun je in hemelsnaam nog dingen voor elkaar krijgen? De technologische ontwikkelingen gaan sneller dan we met ons menselijk brein kunnen bevatten en onze plannen pakken vaak anders uit dan we vooraf hadden bedacht.

Toch verandert er in de praktijk bar weinig aan de manier waarop we binnen organisaties met onzekerheid omgaan. De reflex om nóg krampachtiger te gaan sturen is hardnekkig, dus blijven we plannen en risicoanalyses maken of sluiten we verzekeringen af tegen alle mogelijke vormen van onheil. Kortom: we zien veranderlijkheid en niet-weten als synoniemen voor risico en bannen het zoveel mogelijk uit onze realiteit.

Op het Grote Kennisfestival bepleit Petra Kuipers dat dit imagoprobleem van onzekerheid en niet-weten onterecht is. Zij vindt het hoog tijd dat we ons anders gaan verhouden tot complexiteit, onzekerheid en niet-weten. We moeten van niet-weten juist onze kracht maken, want dat opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, creativiteit en andere manieren van samenwerken.
Laat je meenemen door haar verhaal bomvol inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen die je direct in de praktijk kunt gaan toepassen.

Biografie

Petra Kuipers werkt als zelfstandig organisatieadviseur en trainer en is gespecialiseerd in de thema’s leiderschap en verandering. Daarnaast inspireert zij met haar artikelen, als spreker en als host van De Nieuwe Leiders podcast tot meer creativiteit, menselijkheid en inspiratie in organisaties. Zij is auteur van twee succesvolle boeken. In Het boomhutgevoel laat Petra zien hoe je een volwassen versie van de positieve energie creëert die je vroeger had als je samen met je vriendjes een boomhut bouwde. Door traditionele denkwijzen te doorbreken kunnen we projecten organiseren waarin mensen tot bloei komen en beter presteren, zonder het resultaat uit het oog te verliezen.

Wat gebeurt er als we juist van dat niet-weten onze kracht maken? Als we stoppen met onze pogingen om die veranderlijke realiteit te temmen met controlemechanismen? In het boek Navigeren in de mist laat Petra zien wat er gebeurt als we van het feit dat we veel dingen niet weten onze kracht kunnen maken.. Met wetenschappelijke inzichten, levendige voorbeelden en praktische oefeningen biedt ze een vernieuwend kompas, waarmee je als leider effectief kunt navigeren in een complexe en onvoorspelbare omgeving.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op