Raven van Dorst

Host van het Studio Vers Bestuur Podium

Wat vinden we het gaaf dat Raven Van Dorst ook op het Grootste Kennisfestival is. Je kent Raven wellicht van Nachtdieren waarin Van Dorst ‘s nachts op zoek gaat naar mensen met bijzondere verhalen. Of van Boerderij van Dorst waarin Raven steeds twee BN’ers ontvangt op een boerderij in Apeldoorn, er wordt geklust en er persoonlijke gesprekken/interviews zijn.

Raven maakte diepe indruk bij Zomergasten. Heel bijzonder hoe Raven anders kijkt en hele andere vragen stelt dan veel anderen waardoor er hele andere gesprekken ontstaan. Raven is haast oordeelloos in de gesprekken. Raven kan zich verplaatsen in een ander en kan de ander ook nog snappen. Dat is maar weinig mensen gegeven. Raven is mild, geen drammer en heeft begrip voor alle kanten. Niet boos, niet slachtofferig. Dat maakt Raven zo sterk en sympathiek. Met grote dank aan Studio Vers Bestuur die dit mogelijk maakte en Raven als host op het podium heeft staan.

Fotocredits: Pim Top

Biografie

Raven van Dorst
11-09-1984, Vlaardingen
Muzikant, TV-maker, acteur.

Opgegroeid onder de rook van Rotterdam, is op jonge leeftijd al begonnen met het maken van muziek.

Naast muziek en televisie is Raven ook vooral bekend door diens taboedoorbrekende strijd voor gelijke rechten en integratie van mensen met een intersekse conditie en/of non-binaire identificatie.

In 2017 kwam Raven uit de kast als hermafrodiet, en doorbrak daarmee een landelijk taboe. Op 5 mei 2021 heeft die afscheid genomen van diens voormalige voornaam Ryanne en gaat sindsdien door het leven als Raven.

Muziek

Op 13-jarige leeftijd speelde Raven al in bands, met als belangrijkste namen: Bad Candy, The Riplets, Voicst, Bullerslug, en Raven’s solo project/alter ego: Elle Bandita. Honderden shows wereldwijd, waaronder Noorderslag, Great Escape, Sziget, Lowlands, South By Southwest. Na het solo project is Raven de band DOOL gestart, en bracht een zeer succesvol debuut album ‘Here Now, There Then’ (2017) uit.

In 2020 wordt de opvolger ’Summerland’ uitgebracht en overtreft de eerste. Het derde album wordt geschreven en komt naar verwachting begin 2024 uit. Naast het maken van eigen werk, is Raven ook werkzaam in reclamemuziek en heeft die muziek voor theaterstukken en films gecomponeerd.

Film

Debuteerde als acteur met een rol als keeper in de TV Film “Dames 4” (2015). In de film en Netflix serie “Baantjer, het begin” speelt Raven de rol van patholoog anatoom Dr Zeldenrust. In de Disney film “Soul” vertegenwoordigde Raven de stem van Terry. Terry is de belangrijkste antagonist van de animatiefilm Soul van Disney•Pixar uit 2020.

Televisie

Ook is Raven regelmatig op TV verschenen in programma’s als DWDD, Op Zoek Naar God, Spuiten en Slikken, Expeditie Robinson, Ranking the Stars en vele andere programma’s.

Verder heeft die inmiddels 5 eigen programma’s gemaakt, te weten “Geslacht!”, “Holland” “Het Alternatief” en Raven’s eigen programma’s “Nachtdieren” en “Boerderij van Dorst”. Deze laatste 2 lopen momenteel op NPO 3/BNNVARA en worden zeer goed bekeken. Het 5de seizoen “Nachtdieren” starte in Februari 2023, en later dit jaar het 3de seizoen “Boerderij van Dorst”.

Inmiddels zijn de opnames voor het 5de seizoen spelprogramma ‘Wie van de 3” op SBS6 uitgezonden. Raven is daar 1 van de 4 panelleden, naast Martien Meiland, Britt Dekker en Najib Amhali. Het geheel is gepresenteerd door Wendy van Dijk.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op