Rini van Solingen

Als het maar gezond is.....

Je hoort het vaak zeggen bij een geboorte: “Ach, als het maar gezond is…”. Waarschijnlijk gebruik je deze zin zelf ook wel eens. Maar wat als dat nou niet zo is? Wat dan?

Als auteur en spreker over snelheid en wendbaarheid heb ik het doorgaans over wat een organisatie of individu zelf kan doen. Wat kan iemand zelf doen, laten, of hoop je dat iemand nooit meer zal vergeten? Daarbij probeer je impact te geven; je probeert je publiek of je lezer de macht en kracht te geven om concreet zelf het verschil te maken. Uiteindelijk zit in die inspiratie je toegevoegde waarde als spreker. Daarbij gebruik ik het liefst verhalen, voorbeelden, anekdotes. Die kunnen werkgerelateerd zijn, maar soms ook uit het leven gegrepen.

Tijdens dit Moment of Impact zal ik ingaan over wat wendbaarheid voor mij persoonlijk betekent en hoe ik zelf keihard heb mogen leren dat het leven niet te plannen is. Of misschien wel te plannen, maar dat het zeker niet volgens dat plan verloopt. Dan omgaan met verandering is noodzakelijk, en doorzettingsvermogen is regelmatig cruciaal. Al heb je vaak helemaal geen keus.

Dit verhaal gaat over mijn gezin. En in het bijzonder over: Bas, onze grote lobbes van een zoon, die volgens zijn ID-bewijs al 19 is maar in zijn hoofd nog steeds geen 2 jaar oud. Wat dat met je doet. Wat dat van je vraagt. Maar vooral ook hoe het je sterker maakt, hoop geeft, en jouw fundament in het leven helpt bouwen. Want een kind met een verstandelijke beperking die kies je niet – die krijg je. Verwacht geen zielig verhaal. Geen zelfmedelijden. Gewoon de dagelijkse realiteit. Wendbaarheid van alle dag – afwijken van jouw plan wanneer dat nodig is. Een verhaal; misschien met een kleine traan, maar zeker ook met een grote glimlach. En natuurlijk met een broodje er bij. Want het Grootste Kennisfestival van Nederland is dan nog maar net gestart!

Biografie

Rini van Solingen (prof.dr.ir.) is deeltijd hoogleraar aan de TU-Delft, CTO bij Prowareness en board member bij Momo Medical. Hij spreekt en schrijft over snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Hij is een veelgevraagd spreker op bedrijfsevenement en congressen. Bekende boeken van zijn hand zijn: De Bijenherder, Formule-X, De kracht van Scrum, AGILE, en nog meerd dan 10 andere titels die veelal ook in het Duits, Frans en Engels zijn vertaald. www.rinivansolingen.nl

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op