Roek Lips

Wie kies je om te zijn

Roek Lips was de afgelopen twee jaar ook op Het Grootste Kennisfestival. En mensen die naar zijn lezing kwamen waren stuk voor stuk diep onder de indruk. En alhoewel we normaal gesproken niet drie jaar achter elkaar een zelfde spreker in het programma opnemen maken we hier een uitzondering. Omdat eigenlijk iedereen deze lezing gezien moet kunnen hebben.

Wie kies je om te zijn in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? Hoe blijf je hoopvol? Waar vinden we houvast?

Socrates wist het al: we hebben de echte dialoog nodig om te ontdekken wie we zijn en hoe we ons tot de wereld om ons heen verhouden.

Roek Lips ging in gesprek met inmiddels meer dan 150 wetenschappers, kunstenaars, leiders, doeners en denkers op zoek naar inspiratie en houvast. In dit actuele (theater)programma neemt hij je mee in de opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen waarbij hij gebruik maakt van de door hem stijlvol gefilmde fragmenten.

Met bijdragen van o.a. Ahmned Aboutaleb, Claudia de Breij, Joke J. Hermsen, Louis van Gaal, Vincent Icke, Typhoon, Paul Verhaeghe, Ivo van Hove, Jan Terlouw, Laurentien van Oranje, Gerdie Verbeet en vele anderen.

Het boek dat onlangs met dezelfde titel is verschenen is inmiddels toe aan de zesde druk. Een groot succes en inspiratie voor velen.

Biografie

Roek Lips is een veelzijdig persoon: hij is journalist, schrijver, mentor, motivator, filosoof, theatermaker, adviseur, film en theatermaker. Toen in 2011 zijn achttienjarige zoon Job onverwacht overleed koos hij ervoor zijn leven een andere wending te geven. Gefascineerd door de vraag ‘wat werkelijk van waarde is’ besloot hij opgedane inzichten met zo veel mogelijk mensen te delen. Met zijn scherpe en realistische blik op heden, verleden en toekomst heeft hij al velen weten te inspireren.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2023 in Breda

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op