het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Podium

15:50 - 16:30

15:50

-

16:30

Martijn Aslander

Digitale fitheid: slim werken in coronatijd!

Hoe ga je om met tijd, aandacht en focus in deze corona thuiswerktijd?

Al zo’n 15 jaar verkent Martijn Aslander de netwerk en informatiesamenleving en kijkt hij naar de impact van technologie op maatschappij en economie. Maar hij kijkt ook vooral naar organisatiemechanismes versus organisatievormen. Tijdens deze lezing neemt hij ons mee in nieuwe begrippen als de nieuwe werk-werkelijkheid en digitale fitheid?

We richten ons steeds meer op gezondheid. Op mentale fitheid. Maar digitale fitheid. Dat is nog steeds een ondergeschoven kindje. Hoe kan dat toch? We werken de hele dag met digitale tools die zo veel meer kunnen dan we denken. Het zou ons zo veel tijd kunnen schelen. Als we eens wisten wat er mogelijk was. Wereldwijd zijn er honderden miljoenen mensen dagelijks met van alles en nog wat bezig; ze gebruiken hun telefoon, hun computers, hun talenten en skills, om dingen op te lossen, aan te jagen of te creëren. De afgelopen veertig jaar is een groot deel van het werk kenniswerk geworden, gefaciliteerd door de immer uitdijende informatietechnologie. Het was eigenlijk de bedoeling dat we daardoor minder hard hoefden te werken, maar we hebben het drukker dan ooit. Sterker nog, werkgerelateerde stress is een van de grote hoofdpijndossiers.

Hoe kan het ook anders? Daarover heeft Martijn de afgelopen periode veel nieuwe inzichten verzameld die hij deelt in deze sessie. Zodat de computer veel meer wordt dan een moderne typemachine. En je in veel minder tijd met minder stress meer impact kan creëren. Tijd die we weer kunnen besteden aan denken over in plaats van denken aan. Laat je niet afleiden. De hele dag mailen is wat anders dan de hele dag werken. Mailen houdt ons van het werk. Laat je inspireren.

Shownotes: http://bit.ly/kennisfestival2020-Aslander

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners