het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

Oude-binnenstad deventer

16 september 2021 | 10.00 - 18.00 uur

65 sprekers | 5 ARTIESTEN | 10 podia | Food & drinks

Podium

11:10 - 11:50

-

Tom Goddijn en Joyce Korver

Van conflict naar samen werken-Ontdek je conflictstijl

Conflicten en ruzies, bijna niemand houdt ervan. Ons brein gaat met ons op de loop, mensen drukken bij elkaar op de rode knoppen, geven liever toe of lopen weg voor conflicten dan erin te stappen. Dat is jammer want productieve meningsverschillen houden je scherp. Je kunt als leider de juiste mix maken door aan de ene kant een open sfeer te creëren, zonder afrekencultuur, maar aan de andere kant ook een sfeer waarbij afspraken worden nagekomen en doelen worden gehaald en je elkaar daar ook op mag aanspreken.

Bemiddel jij in je werk regelmatig in conflictsituaties, of ben je zelf weleens betrokken geweest bij een conflict? Wil jij anderen ondersteunen bij de oplossing van een conflict en met de juiste communicatietools hierin betere resultaten bereiken?

Tom Goddijn en Joyce Korver nemen je in deze workshop mee in het ontdekken van je eigen conflictstijl en die van je gesprekspartner. Heb je de voorkeursstijl van een Gorilla, Vos, Haas, Mier of teddybeer? Hoe kun je een conflict oplossen door de juiste conflictstijl te hanteren?

Tom Goddijn is persoonlijk leiderschapstrainer, -coach en mediator. Ook is hij auteur van het boek ‘In 10 stappen van conflict naar samen werken’.  Hij ondersteunt medewerkers op alle niveaus in hun persoonlijke ontwikkeling en teams in hun groeiproces. Ook verzorgt hij trainingen in conflictbeheersing en conflictbegeleiding.

Joyce Korver is vFAS-advocaat-scheidingsmediator en MfN business- en arbeidsmediator, docent mediation, intervisiebegeleider en trainer in conflictmeesterschap. Zij is sparringpartner voor managers en medewerkers in conflictsituaties. Joyce is auteur van het boek “In 10 stappen relaxed ruziemaken, laveer met mediation tools moeiteloos door lastige kwesties in je team, bestuur of directie” dat in oktober uitkomt in de Expertboek-serie. Haar motto is Relaxed Ruziemaken.

In de workshop neemt zij je samen met Tom Goddijn mee in stap 8 en 9 van haar methode Relaxed Ruziemaken: het ontdekken van je eigen conflictstijl en die van je gesprekspartner. Heb je de voorkeursstijl van een Gorilla, Vos, Haas, Mier of Teddybeer? Hoe kun je een conflict oplossen door de juiste conflictstijl te hanteren?

Directeuren, managers, bestuurders, voorzitters, schoolleiders, leidinggevenden, voorzitters van een maatschap, kortom leiders. Iedereen wil een optimaal functionerend team, een bevlogen team, een excellent samenwerkend team. Bedrijven en organisaties zijn ook bereid om erin te investeren: verandertrajecten, het creëren van gezamenlijke waarden, het maken van een cultuuromslag. Vragenlijsten als Big 5, managementdrives, MBTI, Denkhoeden van De Bono, alles wordt uit de kast getrokken om tot dit doel te komen. En alles helpt. Een beetje. Waarom alleen maar een beetje?

Omdat er één aspect onderbelicht blijft, namelijk de vraag hoe je in je team omgaat met onenigheid, problemen, meningsverschillen en discussies. Joyce is sinds 1986 gepokt en gemazeld in de advocatuur en mediation. Het conflict is haar corebusiness. Conflicten die uiteindelijk worden besproken aan de mediationtafel. Conflicten die worden uitgevochten voor de rechter.

Haar oplossing is prikkelend. Er moet gewoon meer ruzie worden gemaakt. Vooral binnen een team, in het bestuur, in de directie. Joyce gelooft in de kracht van ruziemaken. Ruziemaken is gezond. Zaken opkroppen niet. Vertellen wat je op je hart hebt wel. Een goede ruzie lucht op. Het opent de weg naar een inhoudelijk gesprek doordat de opgekropte ergernis weg is. Het biedt ruimte.

Waarom houden we niet van ruziemaken?

In de praktijk blijkt dat behoorlijk wat leidinggevenden het lastig vinden om de strijd met medewerkers/collega’s aan te gaan, het conflict uit te diepen en vervolgens op te lossen. Medewerkers voelen zich vaak al helemaal niet vrij genoeg om hun mening te uiten.

En dat is zo’n gemiste kans, want angst en stress remmen het analytisch nadenken, het creatief inzicht en het vermogen om problemen op te lossen. Bij stress en angst leveren mensen dus niet hun beste prestaties.

Er is de laatste jaren – terecht – veel aandacht gekomen voor psychologische veiligheid op de werkvloer. Daar gaat Joyce zeker niet aan voorbij. Ruziemaken mag geen stress opleveren. Stress zorgt er namelijk voor dat wij in ons reptielenbrein (dat is ons oude instinctieve brein) terechtkomen en alleen maar kunnen vechten, vluchten of bevriezen.

Er moet dus een veilig kader zijn: respectvol, gelijkwaardig, veilig en zonder stress. In mijn woorden: relaxed ruziemaken. Hard op de zaak en het doel, zacht op de mens.

Het is de missie van Joyce om lastige kwesties bespreekbaar te maken en daarna uit de wereld te helpen.  Als doorgewinterd mediator baseert zij haar methodiek op ‘het hart van de mediation’: de methode en de technieken waarmee we in mediation als een detective het echte probleem boven tafel krijgen en mensen vervolgens helpen om tegengestelde standpunten te verenigen door het zoeken naar een gemeenschappelijk belang.

Joyce is een groot fan van oplossingsgericht in plaats van probleemgericht werken en gefascineerd door de instinctieve en irrationele besluiten die wij onder druk nemen. De invloed van stress op onze besluitvorming is veel groter dan we vaak beseffen.

Het is de moeite waard om eens met Joyce in gesprek te gaan over een analyse van je eigen conflictstijl en eens te sparren over waar je in je team tegenaan loopt

 

Zoek de verdieping op met een online masterclass

Partners