het grootste kennisfestival VAN NEDERLAND

16 juni 2022

13.00 - 21.00 uur

Deventer

75 sprekers | 5 ARTIESTEN | 12 podia | Food & drinks

Podium:

15:00

-

15:40

Dineke de Jager & Tanja Dankers

Kantelen naar Rijnlands gaat niet vanzelf

De praktijk is weerbarstig en als je alles wilt veranderen moet je overal beginnen. Reinier van Arkel is een grote GGZ instelling die als verticaal georiënteerde organisatie wil kantelen naar een horizontaal gedreven netwerk organisatie. De grootste uitdaging in deze complexe realiteit is het eenvoudig maken van systemen en processen. Daarbij kom je steeds oude paradigma’s tegen en is het vinden van een klein voorbeeld binnen de groep zoals Ypse waarbij het goed werkt een goudklompje (strategy of small wins).
In deze sessie zullen we in inkijk geven in het veranderproces van een grote GGZ instelling die nu 3 jaar op weg is op het pad van Rijnlands werken en organiseren.

Biografie

Dineke de Jager is programma manager binnen Reinier van Arkel en heeft als rol in dit veranderproces het aanjagen en inspireren van de beweging organisatie breed, die zowel een cultuur als structuurverandering betreft.
Tanja Dankers is directeur van Ypse en dient als voorbeeld van een scale up binnen de grote GGZ instelling Reinier van Arkel

Partners