15 juni 2023

Wouter Hart & Thom Verheggen

De oplossingenmachine, van moeten naar willen

Wat gaaf dat Wouter Hart samen met Thom Verheggen van de partij is. Wouter is misschien wel de auteur van één van invloedrijkste boeken van de afgelopen jaren. Terug naar de bedoeling is door hen echt een begrip geworden en met meer dan 100.000 verkochte boeken is hij een van de bestverkochte auteurs van managementboeken van Nederland.

Op het Kennisfestival gaan ze weer een stap verder en verdiepen ze het belang van intrinsieke motivatie en en het geven van ruimte en vertrouwen. Maar in de praktijk ontstaan er toch steeds weer regels, een gevoel van moeten of zelfs wantrouwen. Hoe komt dat toch?

Wouter Hart en Thom Verheggen zijn een belangrijke oorzaak op het spoor: de oplossingenmachine. Die zit in ieder van ons, is overal aanwezig en doet verborgen of duidelijk zichtbaar haar werk. De oplossingenmachine zet spannende vraagstukken om in kant-en-klare oplossingen. Dat lijkt verschrikkelijk aantrekkelijk, maar leidt vaak onbedoeld precies tot wat we eigenlijk níet willen. Zo pak je met iedere oplossing die je geeft, ergens ook iets van een ander af.

Ontdek hoe jij als Afpakker, Oppakker, Brave Hendrik of Calimero zelf die oplossingenmachine voedt, maar ook kunt stopzetten. Leer over de kracht van vragen, het vinden van haakjes en de kunst van niet te veel, maar wél genoeg.

Het nieuwe boek ‘De oplossingenmachine’ komt rond 1 maart uit.

Biografie

Wouter studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming en kwam daarna als trainee terecht bij het Europese Centrum voor Dienstbaar Leiderschap. Op zijn 25e doceerde hij daarover aan de Universiteit Utrecht en werkte hij als organisatieadviseur voor verschillende organisaties. Met 27 jaar schreef hij ‘Leiders van vandaag – lessen voor morgen’ dat genomineerd werd als managementboek van het jaar. Sinds het verschijnen van Verdraaide organisaties en later ook Anders Vasthouden heeft hij vooral vele lezingen gegeven.

Thom is opgeleid en begonnen als industrieel ontwerper. Later gaf hij in verschillende organisaties leiding aan vernieuwing in vele vormen. Op zoek naar het ‘slimste bedrijf van Nederland’ zag hij wat bijzondere bedrijven bijzonder maakt, legde dat naast zijn eigen ervaring en schreef daarover het boek ‘Ontmanagen voor managers’. In 2017 werkte hij mee aan ‘Anders Vasthouden’ en gaf sinds het verschijnen van deze boeken vele lezingen en trainingen rondom het werken vanuit de bedoeling en begeleidt hij organisaties bij het verandertraject.

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op