Het grootste kennisfestival van nederland

Terugkijken

Terug

Kees Klomp en Jaap Peters

Op reis naar Rijnland

We verkeren in een existentiële crisis. Er is in toenemende mate sprake van een verweven mega-crisis, waarin klimaatverandering, de ineenstorting van biodiversiteit, vervuiling, welvaartsongelijkheid, politieke polarisatie, depressie en burn-out opmars maken. Deze mega-crisis is existentieel omdat het ons wereldbeeld en zelfbeeld op haar grondvesten doet schudden. De nieuwe realiteit botst met ons oude, vertrouwde normen en waarden systeem. We worden gedwongen onszelf en onze samenleving opnieuw uit te vinden. In deze sessie nemen Jaap Peters en Kees Klomp ons mee naar de contouren van een nieuwe economie en samenleving.

Biografie

Kees Klomp (1968) studeerde Politicologie en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na werkzaam te zijn geweest als marketingadviseur voor internationale adviesnetwerken als BBDO, Y&R en TBWA, focust Klomp zich vanaf 2005 op Betekeniseconomie; een benadering waarbij bedrijven streven naar integrale waardecreatie en maatschappelijke winstdoelstellingen. In 2016 maakt Klomp een overstap naar het onderwijs. Eerst als directeur van SMO; onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna als lector Betekeniseconomie bij Hogeschool Rotterdam. Klomp schreef 7 boeken over het onderwerp Betekeniseconomie, waaronder de managementboek-bestseller Handboek Betekenisvol Ondernemen, het internationale en Engelstalige boek THRIVE, en het onderwijsboek Betekeniseconomie.

Jaap Peters is organisatieadviseur en soms interim-bestuurder. Op zijn visitekaartje bij DeLimes staat organisatie-activist, een geuzennaam die hij van één van zijn klanten kreeg. Doen is immers het nieuwe praten. Hij is niet alleen enthousiasmerend, maar schreef ook een elftal boeken; o.a. de bestsellers Intensieve Menshouderij, Bij welke reorganisatie werk jij?, Strategie uit Chaos, Nieuwe Tijden – Anders Organiseren en Het Grote Rijnland Boekje. Op dit moment werkt hij aan een HBO-studieboek Rijnlands Organiseren.

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op