Morgen met Lucas show

Waar gaan we heen en wat kan ik doen?

ProgrammaBlokkenschema

Al weer een tijdje geleden vroegen we Lucas de Man of hij een compleet podium wilde invullen op Het Grootste Kennisfestival 2024. Omdat we in onze samenwerking de afgelopen periode onder de indruk waren over de kwaliteit, vorm, creativiteit en snelheid van zijn optredens. En natuurlijk ook hoe leuk het is om met hem samen te werken. Heel gaaf dat dat in 2024 echt gaat gebeuren met een heel podium gevuld door zijn New Heroes.

Een podium  met hele verschillende bijdrages en gasten en met Lucas de Man als host. We interviewden Lucas zelf hierover. Daar vertelde hij over zijn nieuwe verhaal, waar hij ook een boek over schrijft en wat het thema op het podium zal zijn:  ‘Waar gaat het heen en wat kan ik doen?’. Het komt voort uit hun ambitie om deel te nemen aan de ‘possible futures’. Het heeft twee componenten. Ten eerste ‘Waar gaat het heen?’. Ze willen snappen wat er allemaal aan de hand is en dat met ons delen. En de tweede stap is meer praktisch, waarbij het gaat over ‘wat kan ik doen?’. Niet roepen dat er één waarheid is en dat dan alles goedkomt. Daar gelooft Lucas niet in. Maar er zijn verschillende opties, waaruit je kunt kiezen. Komt dat zien en horen.

Waar gaan we heen en wat kan ik doen? Dat zijn de twee vragen die Lucas De Man en zijn gasten proberen te beantwoorden op hun podium tijdens het Grootste Kennis Festival. Wat kan je verwachten? Natuurlijk boeiende sprekers, heerlijke muziek, scherpe vragen, een plant op het podium en elk blok een ander actueel thema.

Waar staan we nu, en waar gaan we in hemelsnaam naartoe met onze economie, onze mentale gezonheid, onze woningen, ons werk en onze visie op de dood? Met humor en passie presenteert Lucas per blok één van deze thema’s. Onderzoeker amber geeft je de cijfers, muzikant Marc de emoties en een spreker neemt je mee naar de mogelijkheden van morgen. Nu zijn de sprekers niet zo standaard. Het zijn namelijk fictieve experts, een concept van Nieuwe Helden.

De fictief experts
Keynote speaker en dagvoorzitter Lucas De Man zag vele standaard PowerPoints, gastsprekers die hun verhaal nét niet goed overgebracht kregen en onderzoekers die zo gespecialiseerd waren dat ze maar over een klein deel echt iets konden zeggen. Dit bracht hem op het idee van de fictieve sprekers.

Wat als we echte kennis en onderzoek bundelen tot een goed opgebouwd en spannend verhaal, topvormgevers vragen dit verhaal te visualiseren en dan professionele acteurs het laat vertellen op een podium?! Dan krijg je spannendere lezingen die veel meer losmaken bij het publiek. Dacht Lucas en hij bleek gelijk te hebben. De fictieve experts die hij met Nieuwe Helden heeft ontwikkeld zijn een hit op meerdere podia. Daarom ook dat ze nu ook komen naar het Grootste Kennisfestival. Dit kan je verwachten:

13:00 – 13:40 Slot 1 Eeuwig Leven door Tijs Huys & Michaël Bloos
14:00 – 14:40 Slot 2 Geluk door Isil Vos
15:00 – 15:40 Slot 3 Het Universum van de waanzin door Michaël Bloos (première fictief expert)
16:00 – 16:40 Slot 4 De Architect door Lucas De Man
17:00 – 17:40 Slot 5 Eenzaamheid door Bas van Rijnsoever
18:00 – 18:40 Slot 6 Zorg en AI i.s.m. de UVA, door Margo Verhoeven (première fictief expert)

 

 

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op