Résalieke Vlieger

Koekjes met een sociale boodschap

ProgrammaBlokkenschema

18:00 - 18:40 | Restaurant

In een brief aan alle inwoners van Amsterdam riep burgemeester Eberhard van der Laan vlak voor zijn overlijden op ‘lief te zijn voor de stad en voor elkaar’. Résalieke bedacht ’s nachts een superlaagdrempelige manier om de verbondenheid van de inwoners van Amsterdam vast te houden, in de vorm van een hartvormig koekje: het Eberhardje. Zonder winstoogmerk, maar juist om met de verdiensten mooie dingen voor de stad te doen en het goede in de mens zichtbaar te maken.

Inmiddels zijn er … projecten gesteund in de stad, hebben de Eberhardjes een eigen winkel midden op de drukbezochte Wallen in het hart van Amsterdam en is er een nieuw initiatief: de Bosshardtjes. Een koekje voor heel Nederland. Résalieke brengt samen met haar compagnon Ineke Kuiper het credo van Herman Tjeenk Willink, die zij zag op Het Grootste Kennisfestival, ‘groter denken, kleiner doen’ in de praktijk.

Hoe zij dat in de praktijk brengen komt zij 20 juni vertellen. Het gaat dan over het succes door de eenvoud en aaibaarheid van het idee. Maar ook over hoe je contact maakt, zodat je naar elkaar luistert. En dat als je weet wat je aan elkaar hebt, je grote dingen kan doen. En over hoe makkelijk en ‘besmettelijk’ goed doen eigenlijk is. Maar ze vertelt ook over de tegenslagen en het overwinnen daarvan en het doel om met de Eberhardjes een echte sociale beweging en onderneming neer te zetten die een voorbeeld kan zijn voor de rest van de wereld.

Biografie

Résalieke Vlieger is strategisch communicatieadviseur bij de Volksbank. Hiervoor was zij vier jaar lang als projectmanager verantwoordelijk voor de landelijke projectweek ‘Week van het geld’, een initiatief van Wijzer in geldzaken van het Ministerie van Financiën. Daarnaast is zij dus bedenker van de Eberhardjes en zet zij zich samen met Ineke als ondernemer in om deze koekjes met een boodschap succesvol in de markt te zetten. Vanuit die laatste rol spreekt zij over de ‘ondernemersreis’ op Het Grootste Kennisfestival.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op