Inspiratie

Terug naar inspiratie

Deel dit artikel:

Aart Bontekoning

De Corona-crisis de grootste bedreiging?

Volgens Aart Bontekoning, met wie we een prachtige online masterclass opnamen, is juist het vastlopen in verouderd leiden, besluiten en samenwerken de grootste bedreiging voor de vele vergrijzende organisaties. Lees hier zijn blog. En klik onderaan om meer te weten te komen over de masterclass met hem 🙂

In de vele vergrijzende organisaties is DE CORONA-CRISIS NIET DE GROOTSTE BEDREIGING, maar het vastlopen in verouderd leiden, besluiten en samenwerken. Dat vastlopen is een sluipmoordenaar voor alle generaties en hun organisaties. Het zorgt voor sociale, economische en ecologische neergang. Nieuwe wegen die ons echt verder brengen slaan we zo niet in. Werkervaring is belangrijk en die stijgt met de groeiende groep 50plussers. Maar de natuurlijke vernieuwingsdrang van de jongste generatie is net zo belangrijk. Zeker om crisissen te overwinnen. Die vernieuwingsdrang loopt vrij massaal vast. De helft van de jonge artsen denkt er weleens over om wat anders te gaan doen, aldus onderzoek van De Jonge Dokter. Omdat die tegen een muur aanlopen van oudere collega’s die op de automatische piloot gedateerde routines blijven herhalen. Alsof iedereen daarin gevangen komt te zitten. Nou, dat speelt ook bij jonge advocaten, docenten, bankiers, journalisten, politiemensen, zorgmedewerkers, bouwers, ict medewerkers enzovoort. Terwijl het echt anders kan! Het wordt hoog tijd dat we ons bevrijden uit die werkenergie vretende gedateerde processen. Hoe? Allereerst door vooral zelf en met eigen generatiegenoten te doen wat wel werkenergie opwekt. Niet eerst toestemming vragen en niet inhouden, maar gewoon doen. Dit is in het belang van iedereen. Iedere interactie tussen jong en oud vormt dan een mogelijkheid om nieuwe wegen in te slaan. Aldus sociaal psycholoog en generatie-expert Aart Bontekoning.

Wil je weten hoe dat in jouw organisatie goed kan werken? Kijk naar zijn online masterclass op ons platform.

Aart Bontekoning promoveerde in 2007 op de update-kracht van generatie-diversiteit en is een veelgevraagd spreker (www.aartbontekoning.com). Samen met het generatietheater verzorgt hij verrassende optredens. In de tweede week van november komt zijn zesde boek uit ‘Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties, over evolutie van ons gedrag’.

Meer inspiratie?

Gemiddeld 1x per maand houden we je op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je inspirerende artikelen, interviews en filmpjes over (persoonlijk) leiderschap, Innovatief organiseren en organisatieontwikkeling.
Gratis in je inbox!

Meld je aan

De Corona-crisis de grootste bedreiging?

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op