Inspiratie

Terug naar inspiratie

Deel dit artikel:

Blog Kornelis

Wat nu?

Half maart dachten we ‘wat nu?’. Iets met een paar procent kennis 100% beslissingen nemen. Kan een Kennisfestival überhaupt doorgaan in juni? Mensen zeiden tegen ons ‘jullie zitten qua datum precies goed.’ Maar wij dachten al snel, een persconferentie verder om precies te zijn, dat uitstellen toch verstandiger was. Na koortsachtig overleg met alle betrokkenen en rekening houdend met andere evenementen, die we aan het organiseren waren, kwamen we uit op 24 september. En een paar persconferenties verder zeiden weer mensen tegen ons ‘jullie zitten qua datum precies goed.’ En hoewel er allerlei haken en ogen te vinden zijn, gaan we voor een mooi alternatief voor Het Kennisfestival op die datum. Later meer…

Ondertussen stonden we in onze opslag, want ja daar heb je dan tijd voor, en filosofeerden we wat dat Innovatief Organiseren, wat ons thema is, eigenlijk nu zou betekenen. Laagdrempelig kennisdelen is wat we doen. Dat kan toch gewoon doorgaan? We waren al met een online platform bezig. Hadden al een gesprek gevoerd met zo’n platform partij en waren al van plan om de films die we al hadden van heel veel lezingen op de afgelopen Kennisfestivals daarnaartoe te verhuizen.

Maar wat nou als we de masterclasses, die we naast de Kennisfestivals organiseren, ook online gaan brengen. Laten we eens een spreker vragen. Die binnenkort een boek uitbrengt. Die we goed kennen. En die dat vast ook leuk vindt. Bas Kodden was ‘in’. Nu nog een studio. Want als we wat doen, doen we het wel goed. Kennisfestivalkwaliteit zeg maar. En wat denk je…Jan Eppink met zijn studio Say Yeah was ook ‘in’.

En als er een begin is…zo hebben we nu inmiddels sinds die eerste keer ergens begin april 6 weken later 14 masterclasses opgenomen. En er volgen er nog meer! Die je los kunt boeken voor 60,-. Maar wat leuk….de meeste deelnemers maken hun eigen serie. Van 3 of 6 stuks. Uiteraard kunnen we daarbij helpen. Want we waren bij de opnames en controleerden de ‘edits’. Dus we kennen ze meer of minder van binnen en buiten J. Dus stel je vragen. Wil je gewoon eerst 1 eens proberen. Ook hartstikke goed natuurlijk.

Maar super om te zien hoe snel je met mensen die jouw enthousiasme delen, sprekers, studiobemanning, de mensen van het platform, maar vooral ook onze vaste partners (vorm en web) heel snel een hele kennis-videotheek kan creëren, waar we zelf heel veel plezier aan beleven. Maar waar zoals het nu blijkt ook heel veel professionals veel van opsteken. En ook in deze tijden geïnspireerd raken.

Wat we er mee beogen? Een hele serie online masterclasses. Precies tussen alle (gratis) content in webinars en lange onlinetrainingen in. Waarvoor het aanmelden supersimpel is. Je netjes een factuur krijgt. Dus je kunt gewoon gebruik maken een eventueel bestaand opleidingsbudget. En een platform dat onthoudt waar je gebleven was met kijken. Met andere woorden…kijk wanneer je wilt en doe er zo lang over als je wilt. De masterclasses duren gemiddeld 2 uur (tussen 1 uur 40 en 3 uur in), zijn steeds in modules opgenomen met vragen tussendoor. En opgenomen met echte toppers. Meedoen zou ik zeggen!

Meer inspiratie?

Gemiddeld 1x per maand houden we je op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je inspirerende artikelen, interviews en filmpjes over (persoonlijk) leiderschap, Innovatief organiseren en organisatieontwikkeling.
Gratis in je inbox!

Meld je aan

Wat nu?

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op