Inspiratie

Terug naar inspiratie

Deel dit artikel:

HOE IS HET BEGONNEN?

Een ideetje op Lowlands 2014....

Vanuit onze eigen expertises (marketing & communicatie en organisatieontwikkeling & innovatief organiseren) werkten wij (Kornelis en Rudie) al langer samen. Het organiseren van de eerste kennisevents begon ooit naar aanleiding van ons boek RAAK! Met concrete handvatten voor overheidscommunicatie. We ontwikkelden een model, omdat we merkten dat er vaak standaard middelen werden ingezet in situaties waar andere oplossingen beter zouden zijn. Dachten wij.

Daarna volgde het begin van het social media tijdperk. Stonden we in theaterzalen uit te leggen hoe Twitter en LinkedIn werkt. Dat mondde uit in een samenwerking met Academy Noord. Een concept waarbij een deelnemer een ‘seat’ afnam. Dat heette zo om een verwijzing te maken naar business seats bij bijvoorbeeld een voetbalclub. Daarmee gaven we aan dat je een plek hebt. En wie die plek inneemt maakte dan niet uit. Dat kon jezelf zijn, maar de andere keer ook een collega of een relatie.

Wij startten toen met Academy Oost. De inhoud van de sessies werd verzorgd door partners. Zo hadden we meer dan 10 bijeenkomsten over online marketing en later ook over andere thema’s. Succesvol ondernemen, werkgeluk, het anders doen…. Elke keer met een groot congres als afsluiting. Heel wat bijeenkomsten en congressen dus. Die we in de loop van een paar jaar organiseerden. We dachten al wel een stiekem. Zouden we al die sessies niet kunnen samenvoegen op 1 dag? Met mensen uit verschillende sectoren dwars door elkaar. Een deel je ‘eigen programma’, maar ook welkom bij heel iets anders. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe dingen horen.

En toen… toen kwam Lowlands 2014. We stonden bij een bandje, First Aid Kit, met 2 vrienden. En wat schertste onze verbazing? Zij liepen weg. Voor een lezing. Ja zeg. Lezingen is ons werk. Op Lowlands kijken we bandjes…maar als lezingen kunnen op een muziekfestival. Kunnen we het dan ook omdraaien? Een festival met lezingen, aangevuld met muziek. Ja dat leek ons wat. De rest is eigenlijk geschiedenis. In juni 2016 was het zover. Ons eerste ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ was een feit. En daarna liep het allemaal een beetje uit de hand 😊.

Meer inspiratie?

Gemiddeld 1x per maand houden we je op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je inspirerende artikelen, interviews en filmpjes over (persoonlijk) leiderschap, Innovatief organiseren en organisatieontwikkeling.
Gratis in je inbox!

Meld je aan

Huh, een lezing kijken op Lowlands, terwijl we een bandje kijken....dat was het Eureka moment!

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op