Online

Masterclasses

Appreciative inquiry

Robbert Masselink

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Veranderen met mensen, dat is waar het bij Appreciative Inquiry om draait. Op waarderende wijze met aandacht voor wat ze bijdragen en de vele, vaak verschillende, kwaliteiten en talenten die ze inbrengen. Met de onderzoeksvraag gericht op wat ze al hebben bereikt, wat voor ze werkt en heeft gewerkt, en waar ze in de toekomst graag meer van willen zien.

Deze benadering van veranderen staat haaks op de vaak probleemgerichte insteek van verandering die veel organisaties hanteren. Waar het uitdenken en ontwerpen van de verandering gescheiden van de plekken plaatsvindt waar deze hun beslag moeten krijgen. En waar verandering eerder gericht is op het weg bewegen van een ongewenste situatie dan op het toe bewegen naar een gewenste. Over de gevolgen van het uiteentrekken van hoofd, handen en hart kunnen we dagelijks lezen in de media.

Robbert Masselink gaat in deze masterclass dieper in op de grondslagen en aanpak van Appreciative Inquiry. Hij behandelt in vier modules het belang van een waarderende, onderzoekende grondhouding bij verandering, belicht de principes en fasen van Appreciative Inquiry, staat stil bij de voorbereiding van een veranderingsproces en gaat in de laatste les in op het belang van storytelling en generativiteit.

Over de Spreker(s)

Dr. Robbert Masselink is firmant bij het Zuiderlicht Managementadviseurs in Groningen. Hij richt zich in zijn werk op het praktijkgericht onderzoeken van actuele onderwerpen en issues in organisaties. Enkele jaren geleden promoveerde hij op het thema ‘The Politics of Affect’ dat gaat over de affectieve, niet-relationele kanten van samenwerken. Robbert is initiatiefnemer van het AI Gilde, een samenwerkingsverband van adviseurs en coaches dat gespecialiseerd is in actieonderzoek als methode van veranderen. Hij is een van de pioniers in Nederland op het gebied van Appreciative Inquiry en heeft daarover verschillende boeken en artikelen op zijn naam staan.

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden
Module 1: De waarderende onderzoekende grondhouding

Het belang van een waarderende, onderzoekende grondhouding bij verandering.

Module 2: De basis

De principes en fasen van Appreciative Inquiry worden belicht.

Module 3: Het veranderkundige aspect

Stilstaan bij de voorbereiding van een veranderingsproces.

Module 4: Voorbij het positieve gaan

Het belang van storytelling en generativiteit.

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op