Online

Masterclasses

Organisatie Filosofie

Ben Kuiken

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Anders denken, anders kijken, anders praten

Of je even wat aan de werkdruk wil doen. En of je meteen ook de bureaucratie wil aanpakken. Als bestuurder, manager, adviseur en professional krijg je heel wat problemen op je bord geschoven. Taaie vraagstukken vaak, die onmogelijk lijken op te lossen. Maar zou de manier waarop je naar deze problemen kijkt niet juist het probleem kunnen zijn?

In deze masterclass laat organisatiefilosoof Ben Kuiken zien hoe je ook anders naar organisatieproblemen kunt kijken. Je krijgt het filosofische gereedschap aangereikt om anders te kijken, te denken en te praten over de organisatie en de vraagstukken die daar keer op keer hun kop opsteken. Welke aannames gaan erachter schuil? En wat levert het je op als je een ander perspectief kiest?

Over de Spreker(s)

Ben Kuiken is Filosoof, schrijver en ontregelaar. Denkadviseur, praatjesmaker en blogger. Initiatiefnemer van nieuworganiseren.nu en een groot fan van simpel organiseren.

Hoe doe je dat dan, simpel organiseren? Begin bij het begin, zou ik zeggen, bij wat je wil bereiken. En probeer dat zo goed mogelijk te organiseren. Maar waarom doen we dat dan niet? Misschien omdat we teveel bezig zijn met het middel, de organisatie, dat we tot doel hebben verheven? ‘De wereld verandert, dus moet de organisatie meeveranderen. Anders bestaan we straks niet meer.’ Is dat erg dan? Niet als de organisatie geen doel meer dient. Zou je zeggen.

Ik denk, dus ik Ben. Als organisatiefilosoof stel ik vragen. Ongemakkelijke vragen, soms. Over de zin van wat we doen, en of dat allemaal wel zin heeft. Wat is dat eigenlijk, zin? Is dat niet iets wat we gezamenlijk maken?

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden
Module 1: Inleiding (organisatie)filosofie
Module 2: Anders denken
Module 3: Anders kijken
Module 4: Anders praten (en luisteren)
Module 5: Module 3: Toepassen van filosofie in de praktijk

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op