Online

Masterclasses

De route van de minste weerstand

Chantal van den Berg

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan voor aan voor al €60 en kijk wanneer je wil.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Werken met mensen betekent werken met mensen in allerlei soorten maten en vormen. Helemaal als je iets gaat veranderen, innoveren of gewoon leiding geeft.

Een van deze ‘persoonlijkheden’ zul je zeker herkenbaar zijn in je dagelijkse werk:

  • Ontwijkers: zij willen wel, maar alleen werk wat en wanneer het hen uitkomt
  • Achteroverhangers: zij proberen zoveel mogelijk extra werk te voorkomen
  • Wantrouwers: zij proberen elke verandering zo lang mogelijk uit te stellen
  • Ongeïnteresseerden: zij zijn er wel, maar ze luisteren totaal niet

Wat is de achterliggende gedachte van deze persoonlijkheden waardoor ze zo doen? Wat is de missende schakel waardoor ze bepaald gedrag vertonen? En wat is er nodig om ze in de juiste richting te krijgen en te houden?

Een grote verklaring geeft onze manier van denken, die al miljoenen jaren oud is. Want wat we zeggen komt zeker niet altijd overeen met wat we denken. En dat is nou juist de manier van denken die ons gedrag bepaalt.

Dat betekent dat de ontwijkers, achteroverhangers, wantrouwers en ongeïnteresseerden altijd een reden hebben voor hun gedrag.

En dat is precies wat drs. Chantal van den Berg intrigeerde. Hoe denken we? Wat bepaalt ons gedrag? Hoe kun je dat gedrag herkennen? Welke prikkels zijn er om iemand tot ander gedrag aan te zetten? Ze vond het antwoord op deze vragen in de Neurowetenschappen, Neuromarketing en Gedragspsychologie en maakte de vertaling naar de dagelijkse praktijk op het werk.

Ze schreef hierover het boek Breinspel, een praktisch managementboek waarin je het spel ontdekt hoe je mensen in actie kunt laten komen door het onbewuste deel van het brein te activeren. Hierover vertelt ze in deze masterclass: De Route van de Minste Weerstand. Hoe ziet die route van de minste weerstand eruit? En wat levert het je op? Mensen die iets verzuimen te doen, missen een vorm van keuzesturing, waardoor ze niet in actie komen. Vertrouwen, nieuwsgierigheid, motivatie en commitment zijn vormen van keuzesturing.

Door het inzetten van keuzesturing ontstaat er harmonie, een brandend verlangen, voortgang en voorspelbaarheid. Die keuzesturing gebeurt via de werking van het brein en de prikkels die het brein gebruikt om tot actie over te gaan.

Chantal zal je door middel van praktijkvoorbeelden laten zien hoe je de technieken vertaalt naar praktische toepassingen in jouw dagelijkse werk. Toepassingen die je elke dag bij je hebt, gratis en het gewenste effect in gang zetten.

Over de Spreker(s)

Ik ben drs. Chantal van den Berg en professioneel spreker, auteur en expert op het gebied van het brein. In vaktaal noemt men dit Neuromarketing of Neurowetenschappen. Met een commerciële HBO-opleiding en een universitaire studie Bedrijfswetenschappen als basis werkte ik 20 jaar bij zowel kleine als grotere bedrijven in diverse branches. Van het verkopen van diverse producten en verzekeringen tot aan het adviseren van directies en leiding geven aan een team van 25 medewerkers.

In die tijd ging ik me verder verdiepen in het brein, gedragspsychologie, mindset, non-verbale communicatie en zo ontwikkelde ik mijn expertise over Neuromarketing en Neurowetenschappen.

Ik besloot dat mijn kennis en ervaring over hoe je het onbewuste brein kunt activeren zodat mensen keuzes maken en in actie komen voor iedereen toegankelijk moest zijn. Nu geef ik lezingen, seminars en masterclasses en adviseren mijn partners het bedrijfsleven met praktische toepassingen op dit vakgebied. Ook draag ik mijn steentje bij aan de verdere maatschappelijk ontwikkeling door als deskundige op te treden bij onderzoeken op hogescholen en universiteiten, vaktijdschriften of in online blogs.

1 module
€ 60

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op