Online

Masterclasses

Democrazy

Ferenc van Damme

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Hoe kan je op andere manieren de ‘kracht uit de samenleving’ aanboren en het tweerichtingsverkeer met verschillende ‘soorten’ inwoners of klanten stimuleren. Vooral ook met de groeiende groep mensen die zich niet meer vertegenwoordigd voelen of bereikt worden door organisaties, instituten en overheden.

Conventioneel communiceren en toepassen van traditionele ‘burgerparticipatie’ met ‘the usual suspects’ levert minder en minder op, dat is duidelijk. Maar wat werkt er dan wel? Hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn Hoe voorkom je dat jouw organisatie voor 2030 ook een Kodak, Nokia, V&D of Kijkshop wordt?…

Ferenc van Damme is projectleider communicatie en participatie bij de provincie nOverijssel. Zijn doel is om een verbinding te leggen tussen het openbaar bestuur en de bevolking van Overijssel. Twee tot drie keer per week gaat Ferenc de boer op. Hij merkt dat alle ontmoetingen gaan over vier vragen: Wie zijn we? Wat willen we? Wie hebben we nodig? En wat bieden we? Taal is hierbij belangrijk, en bepalende woorden zijn volgens hem: openheid, vertrouwen, samen en gezond verstand.

Over de Spreker(s)

Ferenc van Damme is de ambtenaar die elke provincie wil hebben !

Ferenc van Damme is communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel, winnaar van de Galjaard Prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector en de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy nominaties en een Edison op zijn naam.

Als de provincie een bedrijf zou zijn, dan is democratie haar belangrijkste product. Verbinder Ferenc van Damme heeft het empathisch vermogen om mensen te verbinden en wil als ambtenaar hetzelfde bereiken als hij deed toen hij producent van klassieke muziekregistraties was: marktleider worden in de democratie.

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op