Online

Masterclasses

Ontgroeven

Kees Tillema

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Pleiten voor stress toevoegen, een beetje schade veroorzaken, een beetje gedonder maken, niet om het gedonder op zich, maar om er sterker van te worden, dat is niet iets wat je verwacht van een organisatieadviseur. Maar Kees Tillema doet het wel, vooral om disfunctionele patronen in organisaties te ontmantelen en te vervangen voor patronen die wel werken. Ontgroeven noemt hij dat. ‘En je weet dat je aan het ontgroeven bent, als je een stap hebt genomen waardoor je niet meer terug kunt’, zo stelt hij.

Elk boek over leiderschap, organiseren en management stelt de laatste decennia dat we ‘flexibel en wendbaar’ moeten zijn omdat onze omgeving ‘continu verandert’. Zo’n stelling is even waar als dat die nietszeggend is. Hoe vaak we dit soort beweringen ook blijven doen; de meeste mensen houden aversie tegen wanorde, instabiliteit, gedoe en onvoorspelbaarheid.

Daarom heeft de bijbehorende holle retoriek geen enkele betekenis als we er geen spannende en pijnlijke consequenties aan verbinden. ‘Ontgroeven’ is daarom een ongemakkelijke benadering geworden, want het ontneemt iedereen de mogelijkheid om zich te verschuilen achter allerlei gelikte methoden, technieken en stappenplannen rondom organisatieontwikkeling.

Kees Tillema vertelt in deze masterclass hoe je je als organisaties en professionals kan ontwikkelen als je juist gebruik maken van het onverwachte en het ongeplande en de volatiliteit van alledag? Daarbij haalde hij veel inspiratie uit het werk van Nassim Taleb. Zijn gedachtengoed is gebaseerd op ‘antifragiliteit’. Organisaties die antifragiel zijn, worden sterker van wanorde.

Over de Spreker(s)

Dr. Kees Tillema is econoom en bedrijfskundige. Hij is firmant bij Het Zuiderlicht Managementadviseurs en steunt vanuit die rol grotere organisaties bij (meestal) grotere ontwikkelvraagstukken. In zijn werk combineert hij graag wetenschappelijke inzichten met onorthodoxe en creatieve interventies. De delicate relatie tussen control en vertrouwen loopt als een rode draad door zijn werk heen. Kees is daarnaast docent management accounting & control aan de Executive Master of Finance & Control aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden
Module 1: Wat is Ontgroeven?
Module 2: Drie sleutels om te Ontgroeven
Module 3: Jouw soul in the game
Module 4: Afsluiting

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op