Online

Masterclasses

Digitale Fitheid en de nieuwe Werk-werkelijkheid

Martijn Aslander

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan. Voor een vast bedrag van 175,- euro (excl btw) heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

De nieuwe werk-werkelijkheid en digitale fitheid? Nieuwe begrippen? Niet voor Martijn Aslander, die ons in een masterclass van meer dan 2 uur meeneemt. We richten ons steeds meer op gezondheid. Op mentale fitheid. Maar digitale fitheid. Dat is nog steeds een ondergeschoven kindje. Hoe kan dat toch? We werken de hele dag met digitale tools die zo veel meer kunnen dan we denken. Het zou ons zo veel tijd kunnen schelen. Als we eens wisten wat er mogelijk was.

Al zo’n 15 jaar verkent Martijn Aslander de netwerk en informatiesamenleving en kijkt hij naar de impact van technologie op maatschappij en economie. Maar hij kijkt ook vooral naar organisatiemechanismes versus organisatievormen.

Wereldwijd zijn er honderden miljoenen mensen dagelijks met van alles en nog wat bezig; ze gebruiken hun telefoon, hun computers, hun talenten en skills, om dingen op te lossen, aan te jagen of te creëren. De afgelopen veertig jaar is een groot deel van het werk kenniswerk geworden, gefaciliteerd door de immer uitdijende informatietechnologie. Het was eigenlijk de bedoeling dat we daardoor minder hard hoefden te werken, maar we hebben het drukker dan ooit. Sterker nog, werkgerelateerde stress is een van de grote hoofdpijndossiers.

Hoe kan het ook anders? Daarover heeft Martijn de afgelopen periode veel nieuwe inzichten verzameld die hij deelt in deze masterclass. Zodat de computer veel meer wordt dan een moderne typemachine. En je in veel minder tijd met minder stress meer impact kan creëren. Tijd die we weer kunnen besteden aan denken over in plaats van denken aan. Laat je niet afleiden. De hele dag mailen is wat anders dan de hele dag werken. Mailen houdt ons van het werk. Laat je inspireren. Leer het belang van slaap. Maar ook praktische tools. Ervaar het gemak van apps als TextGrabber. Je zult het gemak ervaren. Er profijt van hebben. Tijd overhouden.

Over de Spreker(s)

Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld stond aan de wieg van Lifehacking.

Als mede-oprichter van Permanent Beta loopt hij voor de troepen uit en is voortdurend bezig met innovatie. Op eenvoudige wijze brengt hij de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart en confronteert hiermee mens en machine.

Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.

Voor een vast bedrag van 175,- euro een jaar lang onbeperkt toegang tot alle 42 online masterclasses.

Aanmelden

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op