Online

Masterclasses

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Wil jij meer voor elkaar krijgen? Wil je grotere impact op je werkt? Dat kan sneller dan je denkt. Dan moet je wel afstapelen. In deze masterclass neemt Frans van Loef je mee langs allerlei mogelijkheden waar je morgen mee kunt starten. Hoe maak je capaciteit vrij. Om meer voor elkaar te krijgen, maar ook om de werkdruk op plekken waar die veel te hoog is te verlagen. Maar hij leert je ook het verschil in tijdsmanagament en capaciteitsmanagement. Tony Crabbe zegt heel duidelijk, als je steeds handiger wordt met je tijd, word je alleen nog maar veel drukker. Maar de impact van wat we doen wordt steeds kleiner. Het gaat steeds langzamer. Frans laat je zien hoe je steeds meer impact kunt krijgen zonder dat je het drukker krijgt.

Over de Spreker(s)

Frans van Loef is eigenaar van FreeCapacity. Hij helpt organisaties om scherp te focussen en hun capaciteit optimaal te benutten.

Met de FreeCapacity-aanpak heeft Frans de afgelopen jaren bij tientallen organisaties in onder andere de zakelijke dienstverlening, logistiek, retail, gezondheidszorg, de energiesector en industrie succesvol doorbraken gerealiseerd in het snel vrijspelen van capaciteit. Die vervolgens extra op op het behalen van doelstellingen van organisaties kan worden ingezet, wat tot snellere realisatie leidt. Of die juist direct werkdruk verlaagt.

In deze masterclass leidt hij je in 4 modules plus een korte samenvattende module door allerlei mogelijkheden, waar je morgen mee kunt beginnen om de vrije capaciteit in jouw organisatie en voor je zelf te benutten. En stelt hij je de cruciale vraag!

5 modules
€ 60

Module 1: Afstapelen!

Waarom zijn we geneigd steeds meer te stapelen?

  1. je kunt bij een mens niet zien wanneer die vol zit
  2. er zijn te veel keuzes, lastig om die te maken
  3. starten is veel leuker dan stoppen
  4. er is een groot verschil tussen de mensen die dingen bedenken en mensen die het moeten uitvoeren

Frans geeft in deze module simpele, direct toepasbare oplossingen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens van het schap-principe of de kracht van de wacht gehoord?

Module 2: Verspilling van organisatiecapaciteit direct aanpakken

Interactie zorgt voor de grootste bron van verspilling. 85% van de tijd zitten we in interactie: weetings, in Zoom of Teams of via de mail. We hebben allemaal heel veel dingen waarvan we denken dat kan anders. Wat dacht je van dingen die helemaal niet concreet zijn? Daar kunnen we moeiteloos de tijd mee vullen. Of dat er veel te veel tegelijk gebeurt. Talloze redenen. Frans neemt je in deze module mee langs allerlei mogelijkheden waar we makkelijk verspilling tegen kunnen gaan. Ook je hersenen die denken dat jij alles volgt in een meeting terwijl je even op je telefoon zit en de wet van Parkinson komen voorbij. Kijken dus!

Module 3: Impact vergroten door focus aanbrengen en vasthouden

Hoe kan je capaciteit die je hebt handiger en slimmer gebruiken. Door focus. Frans bespreekt in deze module 3 dingen:

  • Wat: de keuze, wat wel wat niet
  • Hoe: hoe breng je focus aan
  • Wanneer: wat doe je wanneer?

De ‘paradox of choice’ komt voorbij. Als je zoveel dingen wil doen is het resultaat vaak dat je niks meer doet. Of je stapt te snel over va het een in het ander. Wat doe je daar nou aan? In deze module kom je erachter. En leer je hoe je prioriteiten stelt en ‘switch-kosten’ terugbrengt. We leren hoe we tot keuzes komen.

Module 4: Verborgen capaciteit activeren

In organisaties is er heel vaak capaciteit die niet benut wordt of veel meer benut kan worden. Frans heeft in deze module over talent. Niet of je groen of blauw bent, maar talenten die je hebt, die niet gebruikt worden. Je ontdekt hoe talent mapping en talent matching werkt. En je leert hoe je door met feedback te stoppen en dit te vervangen door feed forward, capaciteit kunt vergroten. En aan het eind gaat het in deze module over delegeren en ook over het stoppen met micromanagement.

Module 5: Korte samenvatting

Frans neemt nog even de modules door en heeft een cruciale vraag voor je!

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op