Ina Horlings

Collectieve kracht: burgerinitiatieven in Nederland en Europa

Binnen de ‘doe-het-zelf’ democratie zien we een opkomst van burger initiatieven die zelf het heft in eigen hand nemen en verantwoordelijkheid nemen voor hun plek en omgeving. Bewoners ontwikkelen een breed scala aan acties en strategieën om een antwoord te bieden op de energie- en klimaat crisis. Inmiddels zijn er honderden initiatieven van bewoners, zoals energie coöperaties, collectieven die hun wijk vergroenen of gezamenlijk voedsel verbouwen. Ze dragen bij aan duurzame ‘place-shaping’.
Wilt u zelf actief worden? Deze workshop presenteert inspirerende voorbeelden van collectieve kracht in binnen- en buitenland die bijdragen aan een meer leefbare omgeving en een duurzame samenleving. De noodzakelijke transformatie van de samenleving heeft niet alleen een praktische en politieke, maar ook een persoonlijke dimensie. Verandering begint van binnen uit. Tijdens deze workshop gaan we daarom op creatieve wijze aan de slag met de waarden en drijfveren die ons handelen bepalen.

Biografie

Prof. Ina Horlings is werkzaam als hoogleraar sociale planologie aan de Universiteit van Groningen. Ze doet onderzoek naar ruimtelijke transformatie en is geïnteresseerd in hoe burgers en inwoners gezamenlijk actie ondernemen in hun wijk, stad of gebied en waarom ze dit doen. Ze is lid van het landelijk netwerk Collectieve Kracht.

Wil je er graag bij zijn? Koop dan hier je ticket als individu of als groep.

Koop Tickets

Partners

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op