Online

Masterclasses

Ubuntu - Waarom zeggen we niet wat we vinden?

Jan Hille Noordhof en Jeremy Olivier

Deze masterclass iets voor jou? Meld je dan direct aan voor aan voor al €60 en kijk wanneer je wil.

Introductie

Kijk wanneer je wil

Goed om te weten dat je zelf kan kiezen wanneer je de online masterclass volgt. Je kan het vergelijken met een Netflix-serie. Je kiest zelf wanneer je de verschillende modules van de masterclass volgt, direct achter elkaar of verspreid over verschillende dagen. We hebben de masterclass namelijk van te voren opgenomen in een opname studio.

Ubuntu en waarom zeggen we niet wat we vinden?

Tijdens deze masterclass staan drie vragen centraal:

  • Waarom zeggen we niet wat we vinden?
  • Moet je altijd zeggen wat je vindt?
  • Wat zijn sleutels naar een meer open en veilige (bedrijfs)cultuur

Bij het beantwoorden van deze vragen staan we nadrukkelijk stil bij de inzichten vanuit de Afrikaanse Ubuntu-filosofie. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is Ik ben, want wij zijn. Je kunt niet bestaan op je eentje. Dan kom je als mens niet tot je recht. Maak gebruik van de kracht van een ieder en benut de wisdom of the crowd. Niemand heeft het monopolie op de waarheid, dus luister naar elkaar en creëer verbetering.

De muzikale intermezzi van Jeremy helpen je bij de (zelf)reflecties waar je tijdens de masterclass toe wordt uitgenodigd.

We treffen je graag in de Masterclass Ubuntu en Waarom zeggen we niet wat we vinden?

Over de Spreker(s)

Jan Hille Noordhof

Altijd in voor iets nieuws, mits het doeltreffend is. Iedere aanpak kan, zolang er zinvolle verandering in gang wordt gezet. Ik ben in mijn element als mensen hun aannames en overtuigingen ter discussie durven te stellen. Is de wereld wel zoals je ‘m gedacht had?

Denken om begrip te krijgen. Kijken en luisteren om patronen te ontdekken, systemen te ontmaskeren. En inspireren om verandering in gang te zetten. Mijn eigen inspiratiebronnen? Toneel, muziek, poëzie, geschiedenis en mensen.

Jan Hille Noordhof studeerde media en communicatie aan de Erasmus Universiteit en Geschiedenis aan de VU. Hij is medeoprichter van organisatieadviesbureau People Plus en heeft ruim twintig jaar ervaring als trainer/consultant in binnen- en buitenland op het gebied van leiderschapsontwikkeling en arbeidsverhoudingen. Met regelmaat doet hij projecten in Zuid Afrika.

In 2019 verscheen van zijn hand Waarom zeggen we niet wat we vinden? Op naar een open en veilige bedrijfscultuurbij Atlas Contact/Business Contact. Eerder verscheen bij dezelfde uitgeverij Effectieve Gesprekken, Vergroot je invloed en bereik je doel met RET.

Jeremy Olivier

Geboren in Zambia en opgegroeid in Zimbabwe, studeerde Jeremy Olivier gitaar,jazz en singing/songwriting aan Cape Town University. Met zijn Afrikaanse roots kent hij als geen ander het hart en de spirit van Zuidelijk Afrika. Ubuntu is voor hem geen abstract begrip, maar een principe waar hij mee leeft en is opgegroeid. Jeremy is ervan overtuigd dat Afrika de wereld veel te vertellen heeft als het gaat om verbinding en samenleven.

In zijn muzikale carrière stond hij on stagemet George Benson en maakte hij een plaat met Ladysmith Mambazo en Will Calhoun, Changing World. Opgenomen in New York City en Cape Town is het een plaat die benadrukt hoezeer de wereld in beweging is en er hoop gloort voor Afrika.

Zijn muziek is verraderlijk complex met duidelijke Afrikaanse en jazzinvloeden en is toch heel toegankelijk. Als singer/songwriter bereikte Jeremy de finale van de eerste versie van The Voice in Zuid Afrika. Jeremy is een performer pur sang. De volgende Ubuntu-wijsheid verwoordt dat nog het best:je luistert niet zittend naar muziek.

5 modules
€ 60

Module 1: De Cirkel van Openheid
Module 2: Leren van Ubuntu & Deep Democracy
Module 3: Noodzaak doet bewegen
Module 4: Werken aan een open en veilige (bedrijfs)cultuur
Module 5: The Spirit of South Africa

Aftermovie Kennisfestivalweek

Word partner van Het Grootste Kennisfestival 2024 in Deventer

Naam

Interesse in een Eigen kennisfestival?

Neem contact op